Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ > Μετά τα δάκρυα του Μπακασέτα, δεν υπήρχε κάτι άλλο: ΕΛΛΑΔΑΡΑ… 4Χ4, λύγισε (2-0) την Ιρλανδία!

Μετά τα δάκρυα του Μπακασέτα, δεν υπήρχε κάτι άλλο: ΕΛΛΑΔΑΡΑ… 4Χ4, λύγισε (2-0) την Ιρλανδία!

Στο κατάμεστο Καραϊσκάκης, η Εθνική τίμησε τη μνήμη του Μπάλντοκ και του έκανε δώρο. 2-0 την Ιρλανδία και θα υποδεχτεί τους Άγγλους ως πρωτοπόρος!

ΕΛΛΑΔΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Στον αστερισμό του Μπάλντοκ και με την υπόκρουση ενός συγκινητικού βίντεο στη μνήμη του αδικοχαμένου παίκτη της Εθνικής, η Ελλάδα φιλοξένησε την Ιρλανδία. Το κλίμα ήταν βαρύ. Ιδίως μετά την προβολή και ανάκρουση ενός ανατριχιαστικού βίντεο. Τα ηγετικά λόγια Τάσου Μπακασέτα και στιγμές νεαρού μπακ που δεν μένει πια εδώ. Το έργο της Εθνικής μας ομάδας στη θεωρία ευκολότερο από το παιχνίδι του Wembley.Στην πράξη πολύ πονηρό.

Καθολική υπεροχή – έλειψε το γκολ!

Ωστόσο, με εξαίρεση μία φάση για τους Ιρλανδούς στο 5ο λεπτό, με πρωταγωνιστή τον Φέργκιουσον, ακολούθησε «Γαλανόλευκος» μονόλογος. Πρώτα, ο Μπακασέτας με σουτ απείλησε τους Ιρλανδούς. Η μπάλα σταμάτησε στα σώματα των φιλοξενούμενων. Στιγμές μετά (11′), ο Μασούρας έπιασε τρομερό βολέ, όμως ο Κέλεχερ ήταν σε ετοιμότητα. Νέα στιγμή για την Εθνική μας στο 19′. Νέο σουτ του Μπακασέτα, απομάκρυνε με επιτυχία ο Κέλεχερ. Ούτε το ριμπάουντ αξιοποιήθηκε. Τεράστια στιγμή. Η Εθνική βομβαρδίζει την ιρλανδική άμυνα. Ξανά στο 25′ και πάλι στο 29′ με το πολύ καλό σουτ του Γιαννούλη να σημαδεύει ποδοσφαιριστή της Ιρλανδίας. Ανώτερη η Ελλάδα, έλειψε όμως το γκολ. Η Εθνική ομάδα πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, κυκλοφορούσε τη μπάλα και γενικά το 0-0 του ημιχρόνου την αδικούσε.

Το έκανε ο αρχηγός με το δεξί του πόδι!

Όμως, το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, έφερε γκολ. Από τον καλύτερο παίκτη της Εθνικής. Τον αρχηγό της, Τάσο Μπακασέτα, ο οποίος αξιοποίησε την δημιουργία του Χρήστου Τζόλη. Το γκολ του Μπακασέτα έδωσε την Ελλάδα το προβάδισμα στο 48′ και έδιωξε άμεσα το άγχος. Μάλιστα, το γκολ του Μπακασέτα ήρθε με το δεξί του πόδι.

Ο Μπακασέτας με απευθρίας εκτέλεση φάουλ απείλησε ξανά την εστία του Κούιβιν Κέλεχερ στο 66′. Σε αυτό το μεσοδιάστημα, οι Ιρλανδοί είχαν κερδίσει αρκετά μέτρα στο γήπεδο. Στο 69′ ο Βλαχοδήμος αντέδρασε υπέροχα. Αποσόβησε τον κίνδυνο. Δράστης ο Τέιλορ που βρέθηκε στην «καρδιά» της ελληνικής οπισθοφυλακής. Νέα απειλή με τον Μπρέιντι να εκτελεί κόρνερ και τον Βλαχοδήμο να δείχνει χαρακτήρα.

Ο Μάνταλος το έκανε ξανά: Εναντίον του Κέλεχερ!

Όμως, όσο το παιχνίδι όδευε προς το τελευταίο του κομμάτι, η κόπωση έκανε την εμφάνισή της για τους διεθνείς μας. Οι Ιρλανδοί πίεσαν αρκετά και έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης. Ωστόσο, η Εθνική μας ξαναχτύηπησε, όπως περίπου είχε συμβεί στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Ο Μάνταλος βγήκε να πιέσει ψηλά και εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κέλεχερ και δεν λάθεψε. Μέσα σε κλίμα αποθέωσης έγραψε το 2-0 και σφράγισε μία σπουδαία επικράτηση.

Όπως και ο Τάσος Μπακασέτας, έτσι και ο Πέτρος Μάνταλος, τίμησαν το μαύρο περιβραχιόνιο για τον Τζορτζ Μπάλντοκ. Κλίμα έντονης συγκίνησης και φυσικά ο πανηγυρισμός του κόουτς Γιοβάνοβιτς. Ο πιο έντονος που έχουμε δει.

Ελλαδάρα, ομαδάρα 4Χ4 και τώρα θα υποδεχτεί την Αγγλία ως πρωτοπόρος του ομίλου της στο Nations League. Το επόμενο παιχνίδι το Νοέμβριο αναμένεται να κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρωτιά (14/10, 21:45).

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Ελλάδα (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης, Κουρμπέλης (82′ Τσιμίκας), Σιώπης, Μασούρας (65′ Πέλκας), Τζόλης (82′ Μάνταλος), Μπακασέτας (73′ Ζαφείρης), Παυλίδης (73′ Δουβίκας).

Ιρλανδία (Χ. Χάλγκριμσον): Κέλεχερ, Ο’Σεϊ, Κόλινς, Σκέιλς, Μπρέιντι, Σμόντικς (73′ Tζόνστοουν), Κάλεν, Νάιτ (73′ Μολούμπι), Ογκμπένε (57′ Εμποσένε), Πάροτ, Φέργκιουσον (57′ Τέιλορ)

Σχετικά άρθρα