Αρχική > ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ > Γιοχάνες Φόιγκτμαν στο Ole για Παναθηναϊκό: «Μπορεί 100% το repeat, την καλύτερη frontcourt μαζί με Φενέρ»

Γιοχάνες Φόιγκτμαν στο Ole για Παναθηναϊκό: «Μπορεί 100% το repeat, την καλύτερη frontcourt μαζί με Φενέρ»

Ο πρωταθλητής κόσμου Γιοχάνες Φόιγκτμαν στο Ole.gr για τον Παναθηναϊκό που μπορεί να το ξανακάνει, τον συνεπή Ολυμπιακό, την επιστροφή στην πατρίδα, τον Χέρμπερτ, την Αρμάνι και την πιο ταλαντούχα Εθνική Γερμανίας.

Ο Γιοχάνες Φόιγκτμαν, «τα μεγάλα παράθυρα ζήλεψε στη ζωή του, ποτέ τα μεγάλα σπίτια». Αυτά από τα οποία μπορούσε να κοιτάξει από μέσα και να δει στην άλλη πλευρά τις φιλοδοξίες του να αντικατοπτρίζονται. Τα τελευταία οκτώ χρόνια έκανε (σχεδόν) το γύρο της Ευρώπης, ακόμα και της υφηλίου αν συμπεριλάβει κανείς το Παγκόσμιο-φυλαχτό για τις μνήμες του στα βάθη της Ασίας και γύρισε στην πατρίδα για να κατοικοεδρεύσει.

«Ήταν η κατάλληλη στιγμή για να επιστρέψω» κατέληξε σε μία… κατακλείδα του λόγου του την Τετάρτη το βράδυ (9/10) στο λόμπι ενός κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας μπροστά στην κάμερα του Ole.gr, στη διάθεση του οποίου τέθηκε.

Η επιλογή να διαλέξει το μπάσκετ αντί του χάντμπολ απεδείχθη σοφή, κρίνοντας ως μετά Χριστόν Προφήτες. Κυπελλούχος Ευρώπης το 2016 (FIBA Europe Cup) μe τους Skyliners της Φρανκφούρτης και τον Γκόρντον Χέρμπερτ προπονητή, πρωταθλητής της VTB League υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ιτούδη.

Κορωνίδα των αγωνιστικών του παρασήμων βέβαια δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου πριν από μερικούς μήνες στην Ασία φορώντας το εθνόσημο. Με τον Σρέντερ, τον Βάγκνερ, τον Τάις, τον Ομπστ και τα άλλα παιδιά, επέβαλλαν την κυριαρχία τους, άναψαν τις μηχανές και κάθισαν στον θρόνο του κόσμου. «Το τερπνόν μετά του ωφελίμου».

Το βράδυ της Πέμπτης (10/10) ο Γιοχάνες Φόιγκτμαν ήταν παρών στα εγκαίνια του πλήρως ανακαινισμένου ΟΑΚΑ, του φαντασμαγορικού «σπιτιού» του Παναθηναϊκού. Εκείνος και η παρέα του, παρότι φάνηκε στην αρχή πως θα αποτελέσουν έρμαιο των άγριων διαθέσων των «πρασίνων» στο εντυπωσιακό γυάλινο παρκέ, δεν έμειναν με τα χέρια σταυρωμένα και διακδίκησαν την νίκη μέχρι το 33′.

Ωστόσο το σύνολο του Εργκίν Αταμάν όταν χαϊδεύει το γκάζι στο ξεκίνημα της σεζόν της υπεράσπισης, δεν έχει αντίπαλο. Αυτό έχει δείξει τουλάχιστον για την ώρα.

Ο Γερμανός PF/C που μπήκε στην 9η του σεζόν στη διοργάνωση (Μπασκόνια, ΤΣΣΚΑ, Αρμάνι και τώρα Μπάγερν) μπορεί να μην έπιασε τα στάνταρ απόδοσης που είχε στην πρεμιέρα κόντρα στη Ρεάλ συμβάλλοντας τα μέγιστα στην έκπληξη της αγωνιστικής – άλλωστε τα έβαλε με την καλύτερη μαζί με τη Φενέρ frontcourt του θεσμού κατά τα λεγόμενά του – ωστόσο είναι και θα είναι σημείο αναφοράς των Βαυαρών φέτος.

Έμπειρος, με πολυδιάστατο παιχνίδι (ικανότατος για το ύψος του (2.11) σουτέρ τριών πόντων, δημιουργός ενίοτε) με πολλές παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο, ο Γιοχάνες Φόιγκτμαν αποτέλεσε μαζί με τον Σαμπάζ Νέιπερ (πακέτο από το Μιλάνο) τις πιο ουσιώδεις και συνάμα σημαντικές μεταγραφές της Μπάγερν Μονάχου.

Με τα 251 άλλωστε παιχνίδια στα πόδια του (7.9 πόντους, 5 ριμπ. και 1.8 ασίστ), βρίσκεται ήδη στο Top-50 διαχρονικά της Euroleague και βρίσκεται μόλις στα 32 του.

Ο πρωταθλητής κόσμου Γιοχάνες Φόιγκτμαν εξέφρασε στην κάμερα του Ole.gr με βεβαιότητά την πεποίθησή του πως ο Παναθηναϊκός, πριν καν τον αντιμετωπίσει φέτος, μπορεί να επαναλάβει την περσινή του πορεία μέχρι το τέλος της διαδρομής και να στεφθεί πρωταθλητής.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην απόφασή του να γυρίσει στη Γερμανία για λογαριασμό της Μπάγερν, τον Γκόρντον Χέρμπερτ, τον Ολυμπιακό που μπορεί με την επιστροφή του Βεζένκοφ να βάλει μπρος για την κατάκτηση, την Αρμάνι – μέλος της οποίας ήταν μέχρι πρότινος – που δεν εκπλήρωσε τους στόχους της και την πιο ταλαντούχα φουρνιά του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος.

Σχετικά άρθρα