Αρχική > ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ > Βιλντόζα στο Ole για Μπαρτζώκα: «Με πιστεύει και το αισθάνομαι, η αυτοπεποίθησή μου ήταν στα τάρταρα» (video)

Βιλντόζα στο Ole για Μπαρτζώκα: «Με πιστεύει και το αισθάνομαι, η αυτοπεποίθησή μου ήταν στα τάρταρα» (video)

Στην παραδοχή της πληγωμένης του αυτοπεποίθησης στον Παναθηναϊκό προχώρησε ο Λούκα Βιλντόζα στην κάμερα του Ole.

Είναι σαφώς πιο απελευθερωμένος εντός των 4 γραμμών του παρκέ. Κάποιες φορές παίζει στα όρια της άγνοιας κινδύνου και ζωγραφίζει. Πάσες στον αέρα, baseball που εμβολίζουν την αντίπαλη άμυνα. Δεν πιάνουν όλες φυσικά, ενέχουν και τον κίνδυνό τους. Ο Λούκα Βιλντόζα χαίρει όλο και περισσότερο της εμπιστοσύνης του Γιώργου Μπαρτζώκα και αυτό είναι πλέον ορατό και ξεκάθαρο.

Όσο αφήνει στο παρκέ μέχρι και την τελευταία ανάσα των δυνάμεών του, όπως πράττει από το ξεκίνημα της προετοιμασίας κυνηγώντας αρειμανίως τον προσωπικό του αντίπαλο ή βάζοντας το χέρι του στις αλλαγές και ταυτοχρόνως αποτάσσει όλο και περισσότερο τους ανασταλτικούς για το παιχνίδι του παράγοντες, αυτούς που του προσδίδουν δεύτερες σκέψεις, ο Αργεντινός θα εμφανίζεται περισσότερο βελτιωμένος και κομβικός για την ομάδα του Λιμανιού.

Δεν ξέχασε το μπάσκετ ο Βιλντόζα από τη μία μέρα στην άλλη. Η διττή ικανότητά του να μοιράζει για τους συμπαίκτες του κάνοντάς του χαρούμενους και να εκτελεί με την ίδια ευχαίρεια (διείσδυση ή τρίποντο κατά κόρον), αποτελεί ίσως μονάκριβο χαρακτηριστικό του Λατινοαμερικάνου άσου στο ρόστερ του Ολυμπιακού, τουλάχιστον στο βαθμό που μπορεί ο πρώην «πράσινος» να το κάνει.

Ακόμα δεν έχει κάνει εμφάνιση MVP, είναι και μικρό το δείγμα, παρόλα αυτά είναι από τους πιο σταθερούς και άξιους συμπαραστάτες. Με την ενέργειά του έδωσε στην Πόλη, το κάτι παραπάνω στο τέλος του ημιχρόνου, εξασφάλισε θέση στην πεντάδα και με την έναρξη του δευτέρου μέρους όμως τα γρήγορα – από υπερβάλλοντα ζήλο – φάουλ του, τον καθήλωσαν στον πάγκο. Και μετά ξεχάστηκε.

Στη ζόρικη νίκη επί της Ζαλγκίρις στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο Λούκα Βιλντόζα έπαιξε περισσότερο από κάθε άλλον γκαρντ των «ερυθρολεύκων», σχεδόν όσο ο Βεζένκοφ και ο Φουρνιέ (πρώτοι σκόρερ και κορυφαίοι για το σύνολο του Μπαρτζώκα). Στο γεγονός αυτό ίσως έπαιξε ρόλο και οι ενοχλήσεις του Γουίλιαμς-Γκος στον οπίσθιο μηραίο καθιστώντας τον μη διαθέσιμο για την τελευταία περίοδο.

Όπως και να ‘χει, ο χρόνος του Αργεντινού βιρτουόζου αποτελεί δείγμα της εμπιστοσύνης που έχει κερδίσει με κόπο και μόχθο. Όταν «λυθεί» ακόμα περισσότερο και πιστέψει στις δεδομένες και αναμφισβήτητες ικανότητές του, είναι δεδομένο πως θα προσφέρει πολλά περισσότερα. Αυτό άφησε άλλωστε να εννοηθεί και στις δηλώσεις του στο Ole.gr μετά το τέλος του μπρα ντε φερ με τους Λιθουανούς.

«Πρέπει να εμπιστούμε την ομάδα»

«Αισθάνομαι απόλυτα την εμπιστοσύνη του κόουτς από τον τρόπο που μου μιλάει στις προπονήσεις, θέλει να είμαι ο εαυτός μου. Φυσικά θα είμαι καλύτερος (σ.σ μελλοντικά). Είχα κάποιες κακές προσωπικές εμπειρίες πέρυσι, είδα την αυτοπεποίθησή μου να πέφτει στα τάρταρα. Και τώρα προσπαθώ να την επαναφέρω» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Λούκα Βιλντόζα.

Σε ένα παιχνίδι που σίγουρα δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας (68 βολές στο σύνολο, 28/43 ο Ολυμπιακός και 16/25 η Ζαλγκίρις), οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν και με 18 πόντους (33-15), διαφορά που απώλεσαν ωστόσο σταδιακά.

«Χάσαμε πολλές βολέ. Αν τις είχαμε βάλει, θα μπορούσαμε να τα είχαμε καταφέρει νωρίτερα.Κάναμε μία πραγματικά καλή πρώτη περίοδο. Μετά άρχισαν να επιστρέφουν και στο τέλος ήταν δύσκολο να νικήσουμε. Είχαμε κάποιες κακές επιθέσεις και απέκτησαν αυτοπεποίθηση. Στην τελική είναι μία ομάδα της Euroleague, πάντα παλεύουν για τη νίκη. Είναι πάντα καλό να έχεις το θετικό αποτέλεσμα στο τσεπάκι και είμαστε χαρούμενοι που το πετύχαμε» σημείωσε ο 29χρονος που είχε 5 πόντους (1/1 διπ., 1/3 τριπ.), 2 ριμπ., 2 ασ., ένα κλέψιμο και δύο λάθη, ξεκολλώντας τον Ολυμπιακό στο 32′ με μακρινό σουτ από τις 90 μοίρες. Φωτιά και λάβρα επικράτησε στο ΣΕΦ.

Οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες έχουν ανέβει κατακόρυφα γεγονός που κάνει την προσαρμογή στο πλάνο, ιδίως του Γιώργου Μπαρτζώκα, ακόμα πιο επιτακτική. Οι ρόλοι για την ώρα είναι κάπως δυσδιάκριτοι, το «εγώ» υπερισχύει του «εμείς» σε αρκετές περιπτώσεις και έτσι ο Ολυμπιακός που ξεχυλίζει ταλέντου, δυσκολεύεται και βραχυκυκλώνει.

«Δεν ανησυχώ ότι θα βρούμε τους ρόλους. Ο κόουτς προσπαθεί να βρει τη βασική πεντάδα κι όσους θα έρχονται από πίσω. Είμαστε επαγγελματίες, καλοί παίκτες και πρέπει να εμπιστευτούμε την ομάδα», σχολίασε ο Λούκα Βιλντόζα.

Δείτε τη συνέντευξη του Λούκα Βιλντόζα:

Σχετικά άρθρα