Αρχική > ΜΠΑΣΚΕΤ > EUROLEAGUE > «Καρδιοχτύπησε» το Μιλάνο η Παρί – ξέσπασε στην Άλμπα η Μπαρτσελόνα!

«Καρδιοχτύπησε» το Μιλάνο η Παρί – ξέσπασε στην Άλμπα η Μπαρτσελόνα!

Η έκπληξη της βραδιάς παραλίγο να «σκάσει» στο Μεντιολάνουμ Φόρουμ. Επαγγελματική νίκη για τη Μπαρτσελόνα στο Παλαού!

ΑΡΜΑΝΙ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Η Παρί έφτασε μια ανάσα από μια τεράστια νίκη στο Μιλάνο. Θα ήταν η πρώτη της στη Euroleague. Όμως η πείρα της Αρμάνι μίλησε στο τέλος. Επαγγελματική νίκη για την Μπαρτσελόνα επί της Άλμπα στο Παλαού. Εκπληκτικός Μπριθουέλα (18π.).

Ξέσπασαν οι Καταλανοί στους Γερμανούς!

Στο Παλαού Μπλαουγκράνα η Μπαρτσελόνα φιλοξένησε την Άλμπα Βερολίνου. Αμφότερες ομάδες αναζητούσαν την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση έπειτα από τις ήττες από Ζαλγκίρις και Παναθηναϊκό. Με την ορμή της έδρας τους οι Ισπανοί με οδηγούς τους Τζαμπάρι Πάρκερ και Τσιμέζι Μέτου πήραν μικρό προβάδισμα. Η Άλμπα ακολουθούσε. Οι Γερμανοί έπαιρναν σκορ από πολλούς παίκτες και αυτή η συνθήκη τους βοηθούσε. Η ομάδα του Ζοάν Πεναρόγια πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 43-37.

Οι μπλαουγκράνα ξέφυγαν στην τρίτη περίοδο και η μέγιστη διαφορά έφτασε στους 16 πόντους (71-55). Ματσάρα του Ντάριο Μπριθουέλα που τα έβαζε από παντού (18π.). Το 63-54 στη λήξη της τρίτης, ήταν χρήσιμη παρακαταθήκη νίκης. Η Άλμπα προσπαθούσε και δεν επέτρεπε στην Μπαρτσελόνα να ξεφύγει. Το δίδυμο Χέρμανσον-ΜακΝτάουελ βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα και οδηγούσε επιθετικά την ομάδα του Ίσραελ Γκονζάλες. Ωστόσο, τίποτε δεν άλλαξε το 88-73 ήταν το τελικό σκορ της αναμέτρησης με την ομάδα του Πεναρόγια να παίρνει την πρώτη νίκη της στη διοργάνωση.

Τα σκορ των δεκαλέπτων: 19-16, 43-37, 63-54, 88-73

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ.

Παραλίγο την έκπληξη η Παρί στο Φόρουμ!

Στο Μιλάνο, Αρμάνι και Παρί ρίχτηκαν στη μάχη της πρώτης νίκης στη φετινή Euroleague. Ανταγωνιστικό παιχνίδι στο Mediolanum Forum. Αρμάνι και Παρί από το ξεκίνημα παρέμεναν κοντά στο σκορ. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 20-18 υπέρ της ομάδας του Μεσίνα. Η κατάσταση δεν άλλαξε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η Αρμάνι περίμενε τα πάντα από τον Μίροτιτς (12π. σε 11 λεπτά). Την ίδια στιγμή, η Παρί απειλούσε με περισσότερους τρόπους και είχε πολλές ευκαιρίες να πάρει εκείνη το προβάδισμα. Και το έκανε με τον Ιφί δύο περίπου λεπτά πριν τη λήξη. Το σκορ ήταν 34-33 υπέρ των Παριζιάνων. Νέο τρίποντο από τον Σι και 37-33. Το ημίχρονο έκλεισε με την Παρί μπροστά (35-39).

Τέλος, η Παρί επέδειξε μεγάλη ανταγωνιστικότητα και στη τρίτη περίοδο. Παρά την πίεση των Ιταλών, οι Γάλλοι κράτησαν και έκλεισαν την περίοδο στο -1 (58-57). Σιλντς και ΛεΝτέι μπήκαν στην εξίσωση για την ομάδα του Μεσίνα. Ωστόσο, η Παρί ανέκτησε και πάλι το προβάδισμα κάπου στα μισά του τετάρτο δεκαλέπτου. Ο Σαβόν Σιλντς είχε εμφανιστεί και έκανε όλη τη δουλειά για τους Ιταλούς στο τέλος. Ολοκλήρωσε τον αγώνα με 21 πόντους και παρέδωσε την πρώτη νίκη της σεζόν στην ομάδα του.

Τα σκορ των δεκαλέπτων: 20-18, 35-39, 58-57, 79-74

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ.

Σχετικά άρθρα