Αρχική > ΜΠΑΣΚΕΤ > EUROLEAGUE > Ο Νάντο Ντε Κολό σκαρφαλώνει: Μόλις ο δεύτερος με 4.500+ πόντους στην Euroleague

Ο Νάντο Ντε Κολό σκαρφαλώνει: Μόλις ο δεύτερος με 4.500+ πόντους στην Euroleague

Ο Νάντο Ντε Κολό έλαμψε στην νίκη της Βιλερμπάν επί της Βίρτους και συνόδευσε την εμφάνισή του με ένα σπουδαίο επίτευγμα.

Τα χρόνια περνάνε και ορισμένοι βετεράνοι της λίγκας απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τους wanna be διώκτες τους όπως συμβαίνει και με τον Νάντο Ντε Κολό. Το γήρας είναι αναπόφευκτο όμως ο Γάλλος παικταράς που κάποτε «θάμπωνε» με τα elegant χαρακτηριστικά του και την εκτελεστική του δεινότητα, «βουτάει» όλο και πιο βαθιά στα βιβλία της ιστορίας της διοργάνωσης.

Ο Νάντο Ντε Κολό το βράδυ της Πέμπτης (10/10) πέρα από το γεγονός πως συνέβαλε τα μέγιστα στο «Αστρομπάλ» ώστε να ανοίξει λογαριασμό η Βιλερμπάν στη φετινή λίγκα κόντρα στη Μπολόνια με τους 16 πόντους που έβαλε, έγινε μέλος μιας λίστας υπερβολικά μικρής, μιας δυάδας μόλις εκλεκτών.

Ο MVP του θεσμού το 2016 και δύο φορές πρωταθλητής το 2016 και το 2019 με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης που ξεπέρασε το φράγμα των 4.500 πόντων στην καριέρα του. Πιο συγκεκριμένα, με τους 16 που φόρτωσε το καλάθι της Μπολόνια, έφτασε τους 4.502 για να κάνει συντροφιά στον πρώτο των πρώτων.

Δεν θέλει και επιφοίτηση η μαντεψιά. Ο «βασιλιάς» εδώ και λίγους μήνες της Euroleague Μάικ Τζέιμς που εκμεταλλεύτηκε τον τραυματισμό του Ντε Κολό πέρυσι και προσπέρασε πρώτος τον Βασίλη Σπανούλη, σέρνει το… χορό με 4.649 πόντους συνεχίζοντας ακάθεκτος να καθιστά «άθλο» την πρωτιά.

Ο επόμενος εν ενεργεία είναι στο #5 ο Σέρχιο Γιουλ με 3.956 πόντους ενώ 3.838 έχει ο Γιαν Βέσελι. Ο Κώστας Σλούκας ακολουθεί στο #8 με 3.707.

Στα 37 του, ο Νάντο Ντε Κολό μοιάζει λες και έχει ακόμα απόθεμα στο ρεζερβουάρ. Δεν παίζει από ματαιοδοξία ή άρνηση να κρεμμάσει τη φανέλα του αλλά αποτελεί «πυλώνα» της ενθουσιώδους Βιλερμπάν του Πουπέ. Κι όσο τα χέρια, τα πόδια και το πνεύμα θα τον κρατούν, εκείνος θα μεγαλώνει το legacy του.

Σχετικά άρθρα