Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > ΔΙΕΘΝΗ > ΙΣΠΑΝΙΑ > «Εκτοξεύθηκε» η αξία του Γιαμάλ: Φτάνει τους ακριβότερους παίκτες στον κόσμο!

«Εκτοξεύθηκε» η αξία του Γιαμάλ: Φτάνει τους ακριβότερους παίκτες στον κόσμο!

Πλέον ο Λαμίν Γιαμάλ, στα 17 του χρόνια, είναι ένας από τους ακριβότερους ποδοσφαιριστές σε όλο τον κόσμο!

Ο Λαμίν Γιαμάλ κάνει απίστευτα πράγματα. Ο 17χρονος έχει θέσει ήδη υποψηφιότητα για να κερδίσει μια Χρυσή Μπάλα στο μέλλον και οι φετινές του εμφανίσεις με την Μπαρτσελόνα το επιβεβαιώνουν.

Η χρηματιστηριακή του αξία έχει επίσης μεγάλη άνοδο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του «Transfermarkt», μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου η αξία του πήγε από 80 σε 150 εκατομμύρια! Ο αριθμός αυτός τον «βαπτίζει» ως τον πιο πολύτιμο Ισπανό στην ιστορία, ξεπερνώντας τον Ρόδρι.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα αναφέρει επίσης ότι, παρά την άνοδο, ο Βινίσους είναι ακόμα πολύ μπροστά. Η αποτίμησή του ανέβηκε κατά 20 εκατομμύρια και πλέον φτάνει τα 200. Με αυτά τα νούμερα ο Βραζιλιάνος στέκει δίπλα στον Έρλινγκ Χάαλαντ, που είναι οι δύο ποδοσφαιριστές με μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία.

Ο Community Manager σχετικά με τα δεδομένα του ισπανικού πρωταθλήματος της Transfermarkt εξήγησε το γεγονός. «Φαίνεται πως ορίζει εκ νέου τα όρια του δυνατού και συνεχίζει την εξέλιξή του με ασταμάτητη ταχύτητα. Είναι πλέον αδύνατο να φανταστεί κανείς την εθνική της Ισπανίας και την Μπαρτσελόνα χωρίς αυτόν. Όλα αυτά σε μια ηλικία στην οποία λίγοι ποδοσφαιριστές καταγράφουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα».

Ο Λαμίν έχει πέντε γκολ και πέντε ασίστ αυτή τη σεζόν με την Μπαρτσελόνα σε συνολικά 11 αγώνες, μέχρι στιγμής. Η απόδοσή του στο ξεκίνημα της σεζόν είναι ακόμη πιο πάνω από τις προσδοκίες. Μαζί με τους Λεβαντόφσκι και Ραφίνια αποτελεί τον καλύτερο επιθετικό της LaLiga σε αυτό το πρώτο μέρος του πρωταθλήματος.

Σχετικά άρθρα