Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ > «Μέχρι εδώ, καλά ήταν»: Το σερί του Μπέλιγχαμ σταμάτησε πάνω στην… Ελλάδα! (video)

«Μέχρι εδώ, καλά ήταν»: Το σερί του Μπέλιγχαμ σταμάτησε πάνω στην… Ελλάδα! (video)

Το εντυπωσιακό σερί του Τζουντ Μπέλιγχαμ με την Αγγλία βρήκε «στοπ» απέναντι στην Εθνική ομάδα.

Η Αγγλία δεν στάθηκε αντάξια των συνθηκών απέναντι στην Ελλάδα. Το σύνολο του Λι Κάρσλεϊ έδειξε ένα κακό πρόσωπο στην αναμέτρηση και ηττήθηκε με 2-1. Ούτε το γκολ του Τζουντ Μπέλιγχαμ δεν ήταν αρκετό για να της δώσει κάτι.

Παρόλο που το κατάμεστο «Γουέμπλεϊ» περίμενε να πανηγυρίσει έξαλλα μια πιθανή νίκη, η πραγματικότητα ήταν διαφορετική. Καλύτερος παίκτης του γηπέδου ήταν αναμφίβολα ο Βαγγέλης Παυλίδης, που βρήκε δίχτυα δις για την Ελλάδα. Ακριβώς μετά από αυτόν είναι ο έτερος σκόρερ του αγώνα, Μπέλιγχαμ.

Ο 21χρονος σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης σημείωσε το έκτο γκολ με τη φανέλα της εθνικής του ομάδας. Του πήρε 36 συμμετοχές για να το κάνει αυτό. Σαν αριθμός από μόνος του δεν λέει κάτι, όμως αν κοιτάξουμε το παρελθόν έχει κάποια σημασία.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα

Το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα της Αγγλίας καταγράφτηκε πριν τρία χρόνια. Συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2021 μπήκε ως αλλαγή στην αναμέτρηση με το Σαν Μαρίνο, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, και κατέγραψε 45 λεπτά.

Παράλληλα το πρώτο του γκολ άργησε να έρθει καθώς οι ευκαιρίες που είχε πάρει έως τότε δεν ήταν αρκετές. Έπρεπε να πάει Νοέμβριος του 2022 για να σκοράρει, το οποίο έκανε κόντρα στο Ιράν και τη νίκη με 6-2.

Η Εθνική του έβαλε «στοπ» στο σερί

Ο Μπέλιγχαμ έψαξε πολύ το γκολ στο χθεσινό παιχνίδι. Από τις 12 τελικές ευκαιρίες των Άγγλων εκείνος σημείωσε τις τρεις. Γιατί όμως έχει τόση σημασία αυτό το γκολ;

Είναι η πρώτη φορά που ο 21χρονος σκοράρει με την εθνική και η ομάδα του δεν κερδίζει! Η Αγγλία δεν έχει χάσει σε καμία άλλη αναμέτρηση στην οποία εκείνος έχει σκοράρει. Μάλιστα μετρά μόνο νίκες, πλην μίας ισοπαλίας.

Αναλυτικά:

Ιράν – Αγγλία 6-2 (21/11/22)

Σκωτία – Αγγλία 1-3 (12/9/23)

Αγγλία – Βέλγιο 2-2 (26/3/24)

Σερβία – Αγγλία 0-1 (16/6/24)

Σλοβακία – Αγγλία 1-2 (παρ., 30/6/24)

Σε συλλογικό επίπεδο, μάλιστα, δεν έχει ηττηθεί σε κανένα ματς που έχει σκοράρει με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης! Αυτό σημαίνει πως τα τελευταία 2,5 χρόνια, όταν σκοράρει τότε κερδίζει!

Φυσικά ο Μπέλιγχαμ θα σκοράρει πολλά γκολ στο μέλλον. Όμως το να σταματάει το σερί ενός τόσο φορμαρισμένου παίκτη σε ματς απέναντι στην «γαλανόλευκη», δεν μπορεί να είναι τυχαίο.

Σχετικά άρθρα