Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > ΔΙΕΘΝΗ > ΚΟΣΜΟΣ > Μυθικός Χάαλαντ: Σπάει κάθε κοντέρ -και- στη Νορβηγία, με ασύλληπτο ρεκόρ!

Μυθικός Χάαλαντ: Σπάει κάθε κοντέρ -και- στη Νορβηγία, με ασύλληπτο ρεκόρ!

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ ανέβηκε στην κορυφή με την Εθνική Νορβηγίας και ταυτόχρονα έβαλε σε σίγαση τον όποιο αρνητισμό υπήρχε για τα τελευταία παιχνίδια της Μάντσεστερ Σίτι.

Απίθανα πράγματα έκανε εντός αγωνιστικού χώρου για ακόμη μία φορά ο Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο 24χρονος επιθετικός σκόραρε δύο γκολ για χάρη της Νορβηγίας, οδηγώντας τη στη νίκη με 3-0 επί της Σλοβενίας για το Nations League (10/10).

Εν όψει του αγώνα στο Όσλο, ο Χάαλαντ ήξερε ότι ήθελε μόνο ένα ακόμα γκολ για να ισοφαρίσει ένα απίστευτο ρεκόρ. Εκείνος, όμως, δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό.

Με αυτή την εμφάνιση ο 20χρονος φορ έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Νορβηγίας. Πλέον μετράει 34 γκολ για την πατρίδα του, μόλις στην 36η του συμμετοχή, και άφησε πίσω τον προηγούμενο κάτοχο αυτού του τίτλου.

Μέχρι χθες το βράδυ ο Γιόργκεν Γιούβε ήταν πρώτος σκόρερ για τους Νορβηγούς με 33 διεθνή γκολ. Το ρεκόρ της Γιούβε υπάρχει από τις μέρες των δεκαετιών του 1920 και του 1930. Μάλιστα το σημείωσε σε μόλις 27 εμφανίσεις.

Γενικότερα η βραδιά ήταν αξέχαστη για τον σταρ της Μάντσεστερ Σίτι από πολλές απόψεις. Ο Χάλαντ εν τη απουσία του Μάρτιν Όντεγκαρντ φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ενώ μετά το ματς ανακοίνωσε κάτι πολύ σημαντικό για τον ίδιο. Συγκεκριμένα με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media, ανακοίνωσε πως θα γίνει για πρώτη φορά μπαμπάς!

Πριν από τη διεθνή διακοπή, στον πλανήτη της Μάντσεστερ Σίτι υπήρχε μια γκρίνια. Αυτό διότι ο Χάαλαντ δεν είχε βρει δίχτυα στα τελευταία δύο παιχνίδια της Premier League κόντρα σε Νιούκαστλ (1-1, 28/9) και Φούλαμ (3-2, 5/10). Έπειτα από αυτό το τρομερό βράδυ, σίγουρα η δυσαρέσκεια θα φύγει και όλα θα επιστρέψουν στην κανονική ροή τους.

Σχετικά άρθρα