Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ > Ο Γιοβάνοβιτς των ρεκόρ, μα πάνω απ’ όλα των… παικτών!

Ο Γιοβάνοβιτς των ρεκόρ, μα πάνω απ’ όλα των… παικτών!

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς καταγράφει ένα σημαντικό ρεκόρ ως προπονητής της Εθνικής, όμως το σημαντικότερο είναι πως στέκεται στο πλευρό των παικτών.

Ένα βράδυ το οποίο θα το θυμόμαστε ίσως και για πάντα ήταν το χθεσινό. Η Εθνική υπέταξε την Αγγλία, πήρε τη νίκη με 2-1 (10/10) και είναι πρώτη στον όμιλό της στο Nations League. Εκτός από το συνολικό, για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς το αποτέλεσμα έχει τεράστια σημασία και σε προσωπικό επίπεδο.

Οι ατυχίες στον δρόμο της Εθνικής

Ήδη τρεις ημέρες πριν από την αναμέτρηση, η τύχη δεν ήταν με το μέρος της ομάδας. Αρχικά ο Φώτης Ιωαννίδης τραυματίζεται στο ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Αυτό σήμανε εξ αρχής την απουσία του για τους δύο αγώνες της Εθνικής μέσα στον Οκτώβρη.

Έπειτα η είδηση του χαμού του Τζορτζ Μπάλντοκ, ήταν το μεγαλύτερο «βαρίδι» στις πλάτες ολόκληρης της ομάδας. Από παίκτες, μέχρι προπονητές και σταφ. Το κλίμα ήταν το λιγότερο βαρύ. Και είναι λογικό. Πώς να αγωνιστείς μετά από κάτι τέτοιο;

Τέλος το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής του Κώστα Τσιμίκα, δημιούργησε νέα προβλήματα. Το βράδυ πριν το ματς ο 28χρονος δεν ένιωσε καλά, με αποτέλεσμα να μην αγωνιστεί. Όλα αυτά έπρεπε να διαχειριστεί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Το ρεκόρ του Γιοβάνοβιτς και η κατάθεση ψυχής

Ο 62χρονος τεχνικός τα διαχειρίστηκε και με το παραπάνω. Ας ξεκινήσουμε από τα αγωνιστικά. Ο Γιοβάνοβιτς σημείωσε ένα τρομερό ρεκόρ, το οποίο μόλις ακόμη ένας έχει καταφέρει να κάνει. Αυτό καθώς κάνει το δεύτερο καλύτερο ξεκίνημα που έχει πραγματοποιήσει προπονητής στον πάγκο της Εθνικής ομάδας!

Πάνω από τον Σέρβο βρίσκεται μόνο ο Κώστας Πολυχρονίου, ο οποίος το είχε κάνει το 1994. Μάλιστα είχε συνολικά κερδίσει τους έξι πρώτους αγώνες ως προπονητής της «γαλανόλευκης». Αυτό σημαίνει πως ο Γιοβάνοβιτς θα μπορούσε και μελλοντικά να σπάσει το ρεκόρ.

Όσον αφορά στο… πνευματικό κομμάτι, ο κόουτς της Εθνικής αποτέλεσε «κλειδί» για την έκβαση του αγώνα. Σίγουρα η ομιλία του Τάσου Μπακασέτα στα αποδυτήρια ήταν το λιγότερο ανατριχιαστική, ωστόσο μέσα στον αγωνιστικό χώρο φάνηκε και η ηρεμία. Άλλωστε η δουλειά του σε αυτό το κομμάτι, είχε φανεί και κατά το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό.

Ο εσωτερικός κόσμος των παικτών ήταν αναστατωμένος λόγω των όσων έγιναν. Μόλις όμως ξεκίνησε το παιχνίδι, η απόλυτη ηρεμία. Λες και όλα ήταν ένα κακό όνειρο. Αποτέλεσμα της ψυχικής στήριξης του προπονητή. Στο τέλος φυσικά οι ποδοσφαιριστές δεν συγκράτησαν τα δάκρυά τους.

«Σίγουρα πάντως αυτή η νίκη είναι η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα μου», δήλωσε ο Γιοβάνοβιτς μετά τη λήξη του ματς. Πράγματι δίχως καμία αμφιβολία, ήταν. Ίσως μάλιστα όλο αυτό να είναι τελικά και η αρχή ενός προπονητή που θα μείνει χαραγμένος για πάντα στην ιστορία της «γαλανόλευκης».

Σχετικά άρθρα