Αρχική > ΜΠΑΣΚΕΤ > EUROLEAGUE > Γιουρτσεβέν στο Ole: «Όταν προπονείσαι με Λεσόρ & Ναν, τα παιχνίδια γίνονται εύκολα»

Γιουρτσεβέν στο Ole: «Όταν προπονείσαι με Λεσόρ & Ναν, τα παιχνίδια γίνονται εύκολα»

Ο ευγενής «γίγαντας» Ομέρ Γιουρτσεβέν στο Ole.gr για τον κόσμο του Παναθηναϊκού που ξέρει μπάσκετ και το πολύ υψηλό επίπεδο στις προπονήσεις.

Ο Ομέρ Γιουρτσεβέν είναι το κομμάτι που έλειπε όπως και δήποτε από την «σκακιέρα» του Εργκίν Αταμάν. Ο «πύργος» που απελευθερώνει τον… οδοστρωτήρα ίππο, Ματίας Λεσόρ ούτως ώστε να εφορμά σε ημιάγρια κατάσταση.

Ένα μεγάλο κορμί που έλειπε από την «πράσινη στρατιά», ένας παίκτης που δίνει άλλη διάσταση στο παιχνίδι του πρωταθλητή Ελλάδας και Euroleague. Η οκταετής απουσία του από το ευρωπαϊκό μπάσκετ καθιστούσε την προσαρμογή του ως αίνιγμα. Η εμπειρία του από την ελίτ της κορυφαίας διασυλλογικής διποργάνωσης της «γηραιάς ηπείρου» ουσιαστικά ήταν μηδαμινή.

Παρόλα αυτά και ανεξάρτητα από τις υψηλές προσδοκίες που κουβαλά ο Παναθηναϊκός ως υπερασπιστής του τίτλου, δείχνει να ανταποκρίνεται πέραν του ικανοποιητικού για την ώρα.

Κυρίαρχη φιγούρα στις δύο ρακέτες, κυρίως επιθετικά, με καλά τελειώματα (hook) και pick n roll υψηλού επιπέδου. Ο Τούρκος ξέρει πότε και που να «κόψει» για να υποδεχθεί τη μπάλα και να τελειώσει τη φάση. Δίνει καλά σκριν και τα μακριά του άκρα τον βοηθούν να υπερτερεί στους αιθέρες, πάνω από τη στεφάνη συχνά πυκνά.

Στον «πράσινο χορό» μάλιστα απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Euroleague, παρότι αμφίβολος και μακριά από το 100% λόγω ενός τραυματισμού στον αστράγαλο στην προπόνηση, προσέφερε ποιοτικά λεπτά (12’28”) με 8 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Στην άμυνα «χωλαίνει» ακόμα, κυρίως στις περιστροφές. Όπως παραδέχθηκε άλλωστε και είναι απολύτως λογικό, δεν βρίσκεται επουδενί στο peak της απόδοσής του. Η έφεσή του βέβαια στο ριμπάουντ και η διαρκής ανησυχία που προκαλεί στην αντίπαλη άμυνα, είναι ένα από τα δυνατά του «χαρτιά».

Ο χαμογελαστός και ιδιαίτερα ευγενικός Ομέρ Γιουρτσεβέν που έζησε για πρώτη φορά την εμπειρία του ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΚΟΥ ΟΑΚΑ, τέθηκε στη διάθεση του Ole.gr μετά την εν τέλει άνετη επικράτηση του «τριφυλλιού» επί των Βαυαρών και αναφέρθηκε στον κόσμο της ομάδας, το εντυπωσιακό glass floor καθώς και το υψηλό επίπεδο των προπονήσεων που προετοιμάζει ιδανικά τους «πράσινους» για την απαιτητική Euroleague.

«Ήταν όμορφο. Είχε πλάκα γιατί γλιστρούσαμε λίγο, χρειάζεται να προσαρμοστούμε. Θα το συνηθήσουμε. Όταν έσβησαν τα φώτα και το παρκέ φώτισε, ήταν εντυπωσιακό» σχολίασε εν αρχή αναφορικά με το εντυπωσιακό γυάλινο παρκέ που έκλεψε τις εντυπώσεις.

Το βράδυ της Πέμπτης (10/10) άπαντες έζησαν μία ξεχωριστή εμπειρία. Για τον Ομέρ Γιουρτσεβέν ήταν η πρώτη επαφή με τον κόσμο της ομάδας, τον οποίο εξύμνησε για το μπασκετικό του IQ, μετά την παρεμβολή του Μάριους Γκριγκόνις.

«Ήταν απίστευτο το κοινό. Όταν ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε και γινόταν κάπως ήσυχο, έκαναν θόρυβο και μας έσπρωχναν δίνοντάς μας έξτρα ενέργεια. Το να είναι σε θέση να μας ανεβάζουν σε αυτά τα μικρά πράγματα, δείχνει πόσο μπάσκετ ξέρουν. Είναι τρομερό.»

Ο Γιουρτσεβέν αφού παραδέχθηκε πως έπαιξε με πόνους λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού στον αστράγαλο από την πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος με την Καρδίτσα «αφού είναι παιχνίδι Euroleague και έπρεπε να κερδίσουμε», σημείωσε πως στην «διαβολοβδομάδα» που ακολουθεί (15/10 με Παρί και 17/10 με Ρεάλ) θα είναι στο 100%.

Μεταξύ άλλων και παρότι παραδέχθηκε το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης, ο Γιουρτσεβέν ανέφερε πως με τόσο απαιτητικές προπονήσεις, το ματς μοιάζει… εύκολο.

«Δουλεύουμε πολύ σκληρά, έχουμε πολύ ταλαντούχους παίκτες, οι οποίοι κυριάρχησαν πέρυσι. Το να ανταγωνίζεσαι με τον Λεσόρ και τον Ναν για παράδειγμα, να τους μαρκάρεις, να παίζεις 1 Vs. 1 μαζί τους. Αυτά τα πράγματα σε προετοιμάζουν. Συνεπώς όταν έρχεται η ώρα του ματς, έχουμε ήδη καταλάβει τη δυσκολία του θεσμού. Όταν προπονείσαι τόσο σκληρά, τα παιχνίδια γίνονται εύκολα.»

Κλείνοντας, ο Ομέρ Γιουρτσεβέν αναφέρθηκε και στους… μνηστήρες του τίτλου που έρχονται προετοιμασμένοι για να βλάψουν το «βασιλιά».

Σχετικά άρθρα