Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ > Τι σημαίνει για την Εθνική η πρωτιά στον όμιλο;

Τι σημαίνει για την Εθνική η πρωτιά στον όμιλο;

Διαβάστε παρακάτω τι μπορεί να προσφέρει στην Εθνική ομάδα η πρώτη θέση στον όμιλο στο Nations League.

Η Εθνική ομάδα έδειξε ένα τρομερό πρόσωπο στο «Γουέμπλεϊ». Αυτό καθώς και το πάθος της έδωσαν τη νίκη απέναντι στην Αγγλία με 2-1, φέρνοντάς τη μόνη πρώτη στον όμιλο. Μια νίκη η οποία αφιερώθηκε εξ ολοκλήρου στον Τζορτζ Μπάλντοκ.

Αυτό το αποτέλεσμα σημαίνει κάτι παραπάνω για την Ελλάδα. Προς το παρόν έχει κάνει το απόλυτο 3/3 και βρίσκεται τρεις βαθμούς πάνω από τους Άγγλους στη βαθμολογία. Πλέον τα δεδομένα στο Nations League έχουν αλλάξει και σε όποια θέση τερματίσει η κάθε ομάδα, θα της δώσει κάτι.

Στην προκειμένη περίπτωση η πρωτιά στη League B δίνει απευθείας άνοδο στην League A! Η Εθνική δεν είναι πολύ μακριά από αυτό και μάλιστα έχει ακόμη τρεις αγώνες για να το διεκδικήσει.

Το μονοπάτι για το Μουντιάλ

Εκτός από τους πολύ σημαντικούς βαθμούς στο ranking της UEFA, μια άνοδος είναι κάτι παραπάνω. Αυτό καθώς θα υπάρξει η δυνατότητα μιας δεύτερης ευκαιρίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026, που δίνουν 12 θέσεις για τη διοργάνωση.

Από κει και πέρα οι ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση των προκριματικών θα πάνε στα play offs, παρέα με τους τέσσερις πρώτους των ομίλων του Nations League που δεν βρίσκονται ανάμεσα στους 12 νικητές ή δεύτερους των προκριματικών ομίλων του Μουντιάλ. Θα προκύψουν τέσσερις υποομάδες (από τις συνολικά 16) και ύστερα από δύο μονούς αγώνες θα υπάρξουν οι νικητές, οι οποίοι θα πάρουν τις τελευταίες θέσεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Έτσι λοιπόν καταλαβαίνει κανείς πως τα όσα έχει καταφέρει η Εθνική αλλά και όσα μπορεί να κάνει στο μέλλον, θα την επωφελήσου πολύ.

Σχετικά άρθρα