Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ > ΕΛΛΑΔΑΡΑ έπαιξε για τον Μπάλντοκ: «Υπόκλιση» (1-2) της Αγγλίας μέσα στο Γουέμπλεϊ!

ΕΛΛΑΔΑΡΑ έπαιξε για τον Μπάλντοκ: «Υπόκλιση» (1-2) της Αγγλίας μέσα στο Γουέμπλεϊ!

Η Ελλάδα πάλεψε σαν λιοντάρι! Κοίταξε στα «μάτια» τους Άγγλους μέσα στο Γουέμπλεϊ και τους έριξε στο «καναβάτσο» (1-2). Εκεί, από ψηλά, ο Τζορτζ Μπάλντοκ χαμογελά με την ψυχή του!

ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΓΛΙΑ

Mε την τήρηση ενός λεπτού σιγή εις μνήμην του αδικοχαμένου Μπάλντοκ ξεκίνησε η αναμέτρηση στο Γουέμπλεϊ. Η Ελλάδα υποσχέθηκε στον αδικοχαμένο αθλητή της να καταθέσει πείσμα. Οι διαθέσεις φάνηκαν από την αρχή. Αν και οι Άγγλοι είχαν στιγμή με τον Μπέλιγχαμ περίπου στο 3ο λεπτό (επενέβη ο Οδυσσέας) η Ελλάδα απάντησε εμφατικά.

Άφοβη η Εθνική στο πρώτο μέρος!

Πρώτα με τον Παυλίδη δύο λεπτά μετά. Έπειτα με τον Μπακασέτα στο 10ο λεπτό περίπου. Ο αρχηγός της Εθνικής εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Πίκφορντ, σούταρε προ κενής εστίας αλλά ο Κόλγουιλ εσωσε τους Άγγλους. Η Εθνική μας σκόραρε δύο λεπτά μετά με τον Μαυροπάνο. Όμως ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Στη συνέχεια στο 21′ ο Μπακασέτας, έπειτα από γύρισμα του Γιαννούλη στο πέναλτι. Έδιωξε σωτήρια ο Στόουνς. Ακόμη, μία τεράστια στιγμή για την Εθνική. Άμεση απάντηση για τους Άγγλους. Αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Μπέλιγχαμ, ο παίκτης της Ρεάλ πάσαρε στον Κόουλ Πάλμερ αλλά ο επιθετικός της Τσέλσι, αστόχησε.


Νέα φάση για την Αγγλία στο 30′. Ο Αλεξάντερ-Άρνολτ βρήκε με τηλεκατευθυνόμενη μπαλιά τον Γκόρντον. Ο μεσοεπιθετικός της Νιουκάστλ επιχείρησε να κρεμάσει με κεφαλιά τον Οδυσσέα. Η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Αν και ο ρυθμός ήταν αργός, εντούτοις το παιχνίδι είχε καλές και για τις δύο ομάδες. Το μηδέν μηδέν του ημιχρόνου ήταν πέρα για πέρα δίκαιο.

Όμως, με την εκκίνηση του δεύτερου μέρους, η Εθνική μας μετά από ένα μαρτυρικό 24ωρο, χαμογέλασε. Εξιλωθήκαμε. Υποδειγματική ανάπτυξη της ελληνικής ομάδας. Εκπληκτικός Κουλιεράκης, πάτησε περιοχή και έδωσε έτοιμο γκολ στον Παυλίδη. Πολλοί Έλληνες παίκτες μπήκαν γρήγορα στην αντίπαλη περιοχή και παραβίασαν την εστία των Άγγλων. Το Γουέμπλεϊ και ο Τζορτζ Μπάλντοκ, θαύμαζαν από ψηλά την ελληνική ομαδάρα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς!

Θαυμάσιοι Έλληνες «άλωσαν» το Γουέμπλεϊ!

Ήταν σαφές πως η Ελλάδα ήρθε να παίξει ποδόσφαιρο και η συνθήκη αυτή αιφνιδίασε τους Άγγλους. Οι Άγγλοι πίεσαν έψαξαν χώρους αλλά οι Έλληνες ήταν θαυμάσιοι.

Μπορεί η Αγγλία να πίεζε, όμως η Ελλάδα ήταν η ομάδα που βρήκε γκολ. Στο 59′ η Εθνική μας σκόραρε αλλά για δεύτερη φορά το γκολ δεν μέτρησε. Ο Κάρσλεϊ έκανε αλλαγές και πέρασε επιθετικούς στον αγωνιστικό χώρο. Ο Παυλίδης σκόραρε εκ νέου για την Εθνική μας στο 82′ όμως το γκολ και πάλι δεν μέτρησε ως οφ σάιντ. Κάπου εκεί, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς δέχτηκε την ισοφάριση στο 88′ από τον Τζουντ Μπέλιγχαμ. Το γκολ έφτιαξε ο Όλι Γουότκινς. Ο μέσος της Ρεάλ έπιασε «φωτοβολίδα» μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον Βλαχοδήμο. Ωστόσο, η ισοπαλία αδικούσε την προσπάθεια της Εθνικής μας. Δεν αποδέχτηκε τη μοίρα της.

Λίγο μετά, η Εθνική μας βγήκε ξανά στην επίθεση. Για να γράψει το έπος του Γούμπλεϊ. Βαγγέλης Παυλίδης στο 94′ το έκανε όπως ο Μπέκαμ το 2001. Σόκαρε τους Άγγλους και με αυταπάρνηση κατοχύρωσε μία ιστορική νίκη για την ομάδα μας. Απόψε, είχαμε ανάγκη από μία ανάταση. Από λίγη χαρά. Οι Έλληνες τα κατάφεραν όπως αυτοί ξέρουν. Βαγγέλης Παυλίδης. Παράσταση ζωής!

Απόψε, η ιστορία θα γραφόταν υπέρ της Εθνικής μας. Όπως θα το ήθελε και ο Μπάλντοκ. Πέντε γκολ για την Εθνική μας. Τρία ακυρωμένα, ορθώς, ως οφ σάιντ. Δύο έγκυρα από τον Παυλίδη.

Ως αποτέλεσμα, ήρθε η πρώτη θέση στον όμιλό μας Nations League, εν αναμονή του πολύ κρίσιμου παιχνιδιού με την Ιρλανδία (13/10, 21:45).

Αναλυτικά οι συνθέσεις του αγώνα:

Ελλάδα (Ι. Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Ρότα, Κουλιεράκης, Μαυροπάνος, Γιαννούλης, Κουρμπέλης (74′ Μάνταλος), Σιώπης (66′ Ζαφείρης), Μπακασέτας (86’Βαγιαννίδης), Μασούρας (66′ Πέλκας), Τζόλης (86′ Κωνσταντέλιας), Παυλίδης.

Aγγλία (Λι Κάρσλεϊ): Πίκφορντ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Στόουνς, Κόλγουιλ, Λιούις, Ράις, Πάλμερ, Σακά (52′ Μαντουέκε), Μπέλιγχαμ, Φόντεν (72′ Σολάνκε), Γκόρντον (60′ Γουότκινς).

Σχετικά άρθρα