Αρχική > ΜΠΑΣΚΕΤ > EUROLEAGUE > Παναθηναϊκός: Χόρεψε στο ολοκαίνουργιο glass floor την Μπάγερν

Παναθηναϊκός: Χόρεψε στο ολοκαίνουργιο glass floor την Μπάγερν

Με την αύρα των εγκαινίων, ο Παναθηναϊκός λύγισε τη Μπάγερν Μονάχου (94-79) στο εντυπωσιακό νέο ΟΑΚΑ και έκανε το 2/2.

Ασυναγώνιστος Παναθηναϊκός επιβλήθηκε της Μπάγερν Μονάχου στο «στολίδι» του ΟΑΚΑ (94-79) και ζευγάρωσε τις νίκες τους στο ξεκίνημα της σεζόν της υπεράσπισης.

Ιδανικά εγκαίνια στο ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΚΟ «παλάτι» του, η ανακαίνιση του οποίου το μετέτρεψε ίσως στο κορυφαίο Κλειστό όλης της Ευρώπης. Αναμφίβολα το glass floor έκλεψε τις εντυπώσεις όμως το makeover είναι καθολικό και πανέμορφο. Απλά δεν γινόταν να χάσει σε τέτοια περίσταση.

Φοβερό το δίδυμο Ναν-Λεσόρ κυριάρχησε στο παρκέ και «κουβάλησε» επιθετικά τον Παναθηναϊκό που τα έβαζε από κοντά οπότε δεν επέμεινε στο τρίποντο.

Με… φόρα από το ξεκίνημα

Αποφασισμένος να «καθαρίσει» από νωρίς το «πρέπει» της νίκης στα εγκαίνια με μπήκε ο Παναθηναϊκός που επέβαλε το ρυθμό του από το ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Με τον Κέντρικ Ναν σε μεγάλα κέφια, οι «πράσινοι» πήραν από την αρχή προβάδισμα με διψήφια διαφορά, η οποία έφτασε και στο +15 (25-10) με τους πρώτους πόντους του Τζέριαν Γκραντ. Το «τριφύλλι» που πετούσε… φωτιές σε μια πανέμορφη ατμμόσφαιρα και η Μπάγερν απλά παρακολουθούσε τους παίκτες του Εργκίν Αταμάν να κάνουν τα… δικά τους.

Παρά τις προσπάθειες του Κάρσεν Έντουαρντς, ο πολυφωνικός Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις και χωρίς τον Κέντρικ Ναν στο παρκέ για να αγγίξει το +20 (40-22) με τον Ματίας Λεσόρ. Μπορεί η επίθεση να λειτουργούσε ρολόι όμως η άμυνα ήταν αυτή που άξιζε τα εύσημα οδηγώντας τη Μπάγερν σε κακές επιλογές και το ένα airball διαδεχόταν το άλλο.

Η ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ δεν θα άφηνε έτσι το παιχνίδι στη μοίρα του από τόσο νωρίς και μπήκε με πιο ξεκάθαρες ιδέες στο παρκέ στο δεύτερο μέρος. Γεγονός που αποτυπώθηκε και στο σκορ.

Μετά το καλάθι του κομβικού ξανά Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και τους πρώτους πόντους του Λορένζο Μπράουν που ψάχνεται ακόμα, ήρθε η γερμανική αντεπίθεση. Το 59-40 έγινε 61-50, σερί που διέκοψε ο Ισπανός φόργουορντ με μακρινό σουτ, δίνοντας ανάσα. Η Μπάγερν παρόλα αυτά είχε επιστρέψει.

Χάϊδεψε το γκάζι και.. εξαφανίστηκε

Με τρίποντο του «χερά» Ομπστ και το καλάθι του Μπούκερ, οι Βαυαροί που είχαν σε ρόλο «μαέστρου» τον Γιαμ Μαντάρ, πλησίασαν στο -5 (70-65). Και στο σημείο αυτό έβαλε και το ΟΑΚΑ το χεράκι του καθώς και η είσοδος του ως συνήθως επιδραστικού στην άμυνα Παναγιώτη Καλαϊτζάκη που άλλαξε την ροή του ματς.

Ένα μίνι ξέσπασμα (8-0) με μακρινά σουτ από Γκραντ, Χουάντσο επανέφεραν την ηρεμία στο «πράσινο στρατόπεδο» (78-65).

Η Μπάγερν έκανε την τελευταία απέλπιδα προσπάθεια όμως το τρίποντο και φάουλ του Μπράουν «καθάρισε» το ματς (85-72) για να έρθει άνετα και το τελικό 94-79.

Σημείο του Αγώνα

Το μίνι ξέσπασμα του Παναθηναϊκού με τη Μπάγερν να έχει επιστρέψει στη διεκδίκηση του αγώνα (70-65) ήταν το σημείο κλειδί.

Τα δεκάλεπτα: 25-16, 47-34, 66-58, 94-79

Δείτε τα Στατιστικά του Αγώνα ΕΔΩ

Σχετικά άρθρα