Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ > Πόσες φορές η Ελλάδα άγγιξε τη νίκη κόντρα στην Αγγλία; Η παράδοση κάνει τη σκέψη «απαγορευτική»! (video) 

Πόσες φορές η Ελλάδα άγγιξε τη νίκη κόντρα στην Αγγλία; Η παράδοση κάνει τη σκέψη «απαγορευτική»! (video) 

Η Ελλάδα έρχεται αντιμέτωπη με την Αγγλία και η «γαλανόλευκη» θα επιχειρήσει να… σπάσει την παράδοση απέναντι στον χειρότερο της «εφιάλτη»!

Εθνική Ελλάδας Εθνική Αγγλίας

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Αγγλία για την 3η αγωνιστική του UEFA Nations League.

Μία αναμέτρηση που έχει επισκιαστεί στην είδηση του αδόκητου χαμού του Τζορτζ Μπάλντοκ. Σε τέτοιες στιγμές είναι δύσκολο να συζητήσει κανείς για ποδόσφαιρο, αλλά θα κάνουμε μία προσπάθεια. 

Οι Έλληνες παίκτες είναι στο Λονδίνο, όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας. Εκτός από το αστείρευτο ταλέντο των παικτών του Λι Κάρσλεϊ, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και μία παράδοση, που δεν είναι με το μέρος τους.  

Συγκεκριμένα, η «γαλανόλευκη» δεν έχει κερδίσει ποτέ την Αγγλία, είτε σε επίσημη διοργάνωση, είτε σε φιλικό αγώνα!  

Μία… παράδοση που έχει προσπαθήσει να μην την τηρήσει, αλλά όσο κοντά και να έφτανε και πάλι δεν  τα κατάφερνε.  

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το φάουλ του Μπέκαμ;  

Μία φάση. Τόσο κοντά έφτασε η Ελλάδα, για να φύγει νικήτρια από το «Νησί» το 2001.  

Η Αγγλία είχε κερδίσει φάουλ, από πολύ μακρινή απόσταση. Εκτελεστής δεν θα μπορούσε να μην είναι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Ο ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρεάλ Μαδρίτης, απέδειξε γιατί θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους εκτελεστές στημένων φάσεων όλων των εποχών!  

Το τελικό 2-2 άφηνε μία… πικρή γεύση στην ελληνική αποστολή που έφτασε μία… ανάσα από τη νίκη!  

Έχει φτάσει η Ελλάδα (ξανά) κοντά σε νίκη επί της Αγγλίας;  

Μπορεί να ακουστεί «τρελό», αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Η «γαλανόλευκη» παραλίγο να κερδίσει την Αγγλία σε ακόμα δύο περιπτώσεις.  

Αρχικά, θα ταξιδέψουμε στο μακρινό 1983. Τότε, με προπονητή τον Χρήστο Αρχοντίδη η Εθνική ήρθε ισόπαλη (0-0), σε ένα αποτέλεσμα-έκπληξη για την εποχή.

Ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας να φύγει νικήτρια από έναν αγώνα απέναντι στην Αγγλία ήταν ξανά τη δεκαετία του 80’. Συγκεκριμένα, το 1989. Τότε, η «επίσημη αγαπημένη» αντιμετώπιζε τα «τρία λιοντάρια» στο ΟΑΚΑ.  

Μπορεί να ήταν ένας φιλικός αγώνας, αλλά και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη. Μόλις στο 1ο λεπτό, ο Σαραβάκος έβαλε μπροστά την Εθνική μας, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Με λίγα λόγια έδωσε ένα προβάδισμα, που θα μπορούσε να ήταν και… μοιραίο για την τελική έκβαση του αγώνα.  

Ωστόσο, η Αγγλία με δύο γκολ, είπε και πάλι «όχι» σε μία πιθανή ήττα της από την Ελλάδα.  

Τι λέτε θα μπορέσει η Εθνική να κερδίσει για πρώτη φορά στην ιστορία της την Αγγλία;  

Σχετικά άρθρα