Αρχική > ΜΠΑΣΚΕΤ > EUROLEAGUE > Ο Ερυθρός Αστέρας δεν αστειεύεται: Πρώτη φορά ξεκίνημα με 2-0 στη Euroleague

Ο Ερυθρός Αστέρας δεν αστειεύεται: Πρώτη φορά ξεκίνημα με 2-0 στη Euroleague

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται θα ισχυριστεί με βεβαιότητα η νύχτα όταν θα ρίξει ευχαριστημένη – για όσα έλαβαν χώρα πρωτύτερα – από το αποτέλεσμα το… πέπλο της.

Σε ένα μαραθώνιο 34 στροφών, ένα καλό ξεκίνημα μπορεί να σημαίνει πολλά μπορεί και τίποτα σε τελική ανάλυση. Η εκκίνηση με 2-0 δεν εξασφαλίζει κάποιο επιδιωκόμενο σκοπό ούτε καθιστά κάποια ομάδα αυτομάτως φαβορί για τα playoffs. Παρόλα αυτά, όταν κάτι τέτοιο δεν έχει επαναληφθεί σε διάρκεια χρόνων, τότε αποτελεί είδηση χαρμόσυνη και άξια αναφοράς.

Ο Ερυθρός Αστέρας του Γιάννη Σφαιρόπουλου που την περασμένη σεζόν πέτυχε 11 νίκες όλες κι όλες, αποτελεί την επιλογή πολλών για την ομάδα-έκπληξη της σεζόν και έχει βάλει τις βάσεις για κάτι τέτοιο. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με το… δεξί στη διοργάνωση και αισιοδοξούν πως θα καταφέρουν επιτέλους να εκπληρώσουν τις φιλοδοξίες τους και να πλασαριστούν μετά την περίοδο 2015-16 στην πρώτη οκτάδα. Μόλις μία φορά τα έχουν καταφέρει.

Η οικονομική υπέρβαση έγινε το καλοκαίρι αναφορικά με το μπάτζετ της ομάδας και μένει να αποδειχθεί αν τα λεφτά που ξοδεύτηκαν, περισσότερα από κάθε άλλη φορά, θα πιάσουν τόπο.

Ο πρωταθλητής Σερβίας και ABA Liga μετά το ζόρικο «διπλό» στην πρεμιέρα στην «Πόλη του Φωτός» απέναντι στην νεοφώτιστη Παρί που ήρθε και με ανατροπή από το -13, έκαμψε την μαχητική αντίσταση της Μπασκόνια στο Βελιγράδι και την «καυτή» Beogradska Arena μάλλον πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 78-71 (αφού προηγήθηκε και με 16) και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στη διοργάνωση.

Ο Αϊζέια Κάνααν πήρε το… όπλο του και εκτέλεσε το σύνολο του Πάμπλο Λάσο με 19 πόντους στο καλύτερο παιχνίδι του απ’ όταν άλλαξε φανέλα αν και όχι χρώματα το καλοκαίρι που μας πέρασε. Άξιος συμπαραστάτης του ο Τζοέλ Μπολομπόι που έχει βρει την… Ιθάκη του στον Ερυθρό Αστέρα και ξεκίνημε με φόρα τη σεζόν (10.5 πόντους και 9.5 ριμπάουντ σε δύο ματς).

Η μίνι… κατάρα έσπασε λοιπόν αφού τις προηγούμενες δέκα φορές που είχε επιχειρήσει να ξεκινήσει αλάνθαστος ο Ερυθρός Αστέρας, βρήκε «ξέρα». Το 1-1 είχε γίνει συνήθεια (Χ8) στο ξεκίνημα ενώ δύο φορές άρχισε και με 0-2. Την επόμενη εβδομάδα μάλιστα το σύνολο του «μελαχρινού» θα επιχειρήσει να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το ρεκόρ του, κόντρα στην ισχυρή Φενέρμπαχτσε την οποία υποδέχεται στο πλαίσιο της 3ης στροφής. Αγώνας που θα σημάνει και την επιστροφή του πολύ αγαπητού Μπόμπαν Μαριάνοβιτς στο Βελιγράδι. Ο «γίγαντας» της Φενέρ πριν τα μαζέψει για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, είχε κυριαρχίσει στη λίγκα με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα (2014-15) όταν και είχε αναδειχθεί κορυφαίο «5άρι» του θεσμού.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος που ζήτησε προ ολίγων ημερών υπομονή από τους απαιτητικούς φίλους του Ερυθρού Αστέρα οι οποίοι είναι «θεοπάλαβοι» με την ομάδα τους, ευχαρίστησε τον κόσμο για την υποστήριξή του μετά τη νίκη επί των Βάσκων.

«Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί επειδή έχουμε στην ομάδα μας αρκετούς νέους παίκτες που μαθαίνουν να λειτουργούν μαζί και αυτό δεν είναι εύκολο στο ξεκίνημα. Όπως είδατε, είχαμε το καλύτερό μας παιχνίδι μέχρι στιγμής και εξαιρετική υποστήριξη. Τώρα είμαστε χαρούμενοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο έμπειρος Έλληνας τεχνικός που έχτισε φέτος την ομάδα από την αρχή.

Οι εκκινήσεις του Ερυθρού Αστέρα:

Σεζόν Ρεκόρ
2013-140-2
2014-151-1
2015-161-1
2016-171-1
2017-181-1
2019-201-1
2020-211-1
2021-221-1
2022-230-2
2023-241-1

Σχετικά άρθρα