Αρχική > ΜΠΑΣΚΕΤ > EUROLEAGUE > Euroleague: Κάνααν & Μπολομπόι «καθάρισαν» για τον Ερυθρό Αστέρα, ζορίστηκε η Μονακό από τη Μακάμπι

Euroleague: Κάνααν & Μπολομπόι «καθάρισαν» για τον Ερυθρό Αστέρα, ζορίστηκε η Μονακό από τη Μακάμπι

Το 2/2 έκαναν Ερυθρός Αστέρας και Μονακό έστω κι αν τα… χρειάστηκαν εντός έδρας απέναντι σε Μπασκόνια και Μακάμπι αντίστοιχα.

Ζόρικα μεν, αποτελεσματικά δε συνέχισαν νικηφόρα την πορεία τους Ερυθρός Αστέρας και Μονακό στη Euroleague.

Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής που ξεκίνησε από την Τετάρτη (9/10) κιόλας, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ζευγάρωσε τις νίκες της, έχοντας για κορυφαίους δύο πρώην παίκτες του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τους Αϊζέια Κάνααν και Τζοέλ Μπολομπόι που ήταν οι κορυφαίοι απέναντι στη Μπασκόνια του Πάμπλο Λάσο (78-71).

Ο Αμερικανός SG που μέχρι πρότινος φόρτωνε τα αντίπαλα καλάθια με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ήταν εκείνος που έδωσε ρυθμό στο ξεκίνημα. Ο Κάνααν πήρε το όπλο του και σταμάτησε στους 19 πόντους (3/5 διπ., 3/6 τριπ.) για το καλύτερό του παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα για την ώρα.

Άξιος συμπαραστάτης του και ο Τζοέλ Μπολομπόι που είχε 15 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Ο Ερυθρός Αστέρας είχε τον έλεγχο καθόλη τη διάρκεια του ματς και τα ηνία από το ξεκίνημα ενώ προηγήθηκε και με +16 (65-49). Οι Βάσκοι βέβαια δεν παράτησαν την υπόθεση νίκη και πλησίασαν (66-62) εκμεταλλευόμενοι την επιθετική ανομβρία των Σέρβων. Την ύστατη στιγμή ωστόσο Κάλινιτς και Κάνααν «καθάρισαν» με τρίποντα για να φτάσουν οι «ερυθρόλευκοι» στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 25-20, 42-34, 59-49, 78-71

Αντέδρασε η Μονακό και διπλασίασε τις νίκες της

Ικανή για την έκπληξη έδειξε στο πρώτο ημίχρονο η Μακάμπι που παρά τα ζητήματα που την ταλανίζουν από πέρυσι και το γεγονός πως έχει κάνει το Βελιγράδι έδρα της, φαίνεται πως και φέτος θα «πουλήσει» πολύ ακριβά το… τομάρι της.

Οι παίκτες του Οντέντ Κάτας φλέρταραν με το «διπλό» στο Πριγκιπάτο στο πρώτο ημίχρονο όπου προηγήθηκε και με 33-23 στο 13′ όμως Μάικ Τζέιμς και Έλι Οκόμπο «κουβάλησαν» στο δεύτερο ημίχρονο και η Μονακό έκανε την ανατροπή.

Από το 45-52, η Μονακό που έπαιζε χωρίς τους τραυματίες Κορκμάζ και Καλάθη έτρεξε ένα επιμέρους 8-0 σερί και πήρε τα ηνία. Στην τελευταία περίοδο ξέφυγε με 70-60 όμως οι Ισραηλινοί δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Με καλάθι του κορυφαίου πριν αποχωρήσει οριστικά Τζόρνταν Λόιντ (16π.) πλησίασαν στους τρεις (80-77) ωστόσο το τρίποντο του Χορντ υπό πίεση στα 25” κατέληξε air ball και δεν κατάφερε η Μακάμπι να χτυπήσει το ματς. Το τελικό σκορ ήταν 85-79.

Ως συνήθως ο MVP της προηγούμενης περιόδου, Μάικ Τζέιμς, ήταν ο πιο επιδραστικός της Μονακό με 17 πόντους (4/6β., 2/6δ., 3/7τρ.), 6 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 αμυντικό ριμπάουντ, κανένα λάθος και 6 κερδισμένα φάουλ για το κορυφαίο PIR (22). Στους 17 σταμάτησε και ο Έλι Οκόμπο.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 41-46, 65-60, 85-79.

Photo Credit: Euroleague

Σχετικά άρθρα