Αρχική > ΜΠΑΣΚΕΤ > FIBA EUROPE CUP > ΠΑΟΚ: Το γύρισε στο Βέλγιο και ξεκίνησε νικηφόρα στο Europe Cup

ΠΑΟΚ: Το γύρισε στο Βέλγιο και ξεκίνησε νικηφόρα στο Europe Cup

Ο ΠΑΟΚ ζορίστηκε στην έδρα της Λίμπουργκ, έτρεξε και πρόλαβε να κάνει την ανατροπή (70-74) για να κάνει ποδαρικό με το δεξί στο FIBA Europe Cup.

Δύο «διπλά» τόνωσης ηθικού της τελευταίες ώρες για τον ΠΑΟΚ, όχι και άσχημα.

Οι Θεσσαλονικείς τα… χρειάστηκαν στο Βέλγιο απέναντι στη Λίμπουργκ και χρειάστηκαν ανατροπή στην τελευταία περίοδο για να κάνουν σεφτέ από την πρεμιέρα στο FIBA Europe Cup (70-74) και να δώσουν συνέχεια στην καλή εμφάνιση και τη νικηφόρα εκκίνηση που έκαναν και στο πρωτάθλημα απέναντι στο Περιστέρι.

Η μοιρασμένη εκκίνηση του αγώνα έδωσε τη θέση της στα μισά της πρώτης περιόδου στο προβάδισμα των γηπεδούχων που έφτασε και σε διψήφια τιμή (38-28) αφού οι Βέλγοι συνέχισαν να βάλουν κατά ριπάς σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που έβρισκε πιο δύσκολα σκορ.

Η Λίμπουργκ ήταν σταθερά σε ρόλο οδηγού παρά τη μείωση από πλευράς «Δικεφάλου» στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου (48-44).

Στο ξεκίνημα μάλιστα της τελευταίας περιόδου, οι γηπεδούχοι ξεμάκρυναν ξανά (60-49) και φάνταζαν το απόλυτο φαβορί για τη νίκη όμως ο ΠΑΟΚ του Καντσελιέρι δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Με αντεπίθεση διαρκείας και άμυνα που έφιξε, οι Θεσσαλονικείς «στραγγάλισαν» τη Λίμπουργκ και τα έφεραν όλα… τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ έτρεξε επιμέρους σερί 2-21 (!) με απαρχή της «επανάστασης» το μακρινό σουτ του Κρουζέρ, έγινε το αφεντικό και ολοκλήρωσε την ανατροπή παρότι η Λίμπουργκ μείωσε στο καλάθι (70-72) στα τελευταία δευτερόλεπτα με ένα δικό της 8-2 που δεν ήταν όμως αρκετό.

Πολυφωνία στην επίθεση του ΠΑΟΚ με κορυφαίο τον Άπσον (13π., 4 ριμπ., 3 μπλοκ και 19 στο σύστημα αξιολόγησης). Διψήφιοι ήταν και οι Φόρεστερ (10π.), Κατσίβελης (12π., 5 ριμπ.), Μπάρτλεϊ (10π.), Κρούζερ (14π.).

Σε μια βδομάδα (16/10), ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει στην Πυλαία την Πόρτο που έκαμψε στην πρεμιέρα την αντίσταση της Σιλνόκι με 77-68.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 42-35, 58-49, 70-74

Δείτε τα στατιστικά του Αγώνα ΕΔΩ

Tags:

Σχετικά άρθρα