Αρχική > ΜΠΑΣΚΕΤ > EUROLEAGUE > Απίθανος Τρινκιέρι: Αποθέωσε Ολυμπιακό, Βεζένκοφ και «κέρασε» κρασί από τη συλλογή του!

Απίθανος Τρινκιέρι: Αποθέωσε Ολυμπιακό, Βεζένκοφ και «κέρασε» κρασί από τη συλλογή του!

Ο Τρινκιέρι είναι μοναδικός. Αφού αποθέωσε Ολυμπιακό και Βεζένκοφ ενόψει της επικείμενης αναμέτρησης, στη συνέχεια προσέφερε μία φιάλη κρασί ως δώρο σε δημοσιογράφο!

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΤΡΙΝΚΙΕΡΙ

Ο προπονητής της Ζαλγκίρις Κάουνας, Αντρέα Τρινκιέρι είναι ιδιαίτερος τύπος. Ως Ιταλός άλλωστε είναι και κάπως φυσιολογικό. Ωστόσο, δεν αμφισβητείται πως αποτελεί μία άκρως ευγενή φυσιογνωμία των ευρωπαϊκών παρκέ, χαρακτηρισμό τον οποίο επιβεβαίωσε με την χθεσινή (08/10) κίνησή του.

Όμως, πέραν του συμβάντος που θα διαβάσετε παρακάτω, ο Τρινκιέρι στη συνέντευξη Τύπου μίλησε για το επερχόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Στο ΣΕΦ, Πειραιώτες και Λιθουανοί ετοιμάζονται για το παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής της Euroleague (11/10,21:15).

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό:

Στην ανάλυσή του, ο Ιταλός προπονητής μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα του Ολυμπιακού. Ακόμη, εκθείασε την άμυνα των Ερυθρολεύκων, λέγοντας πως θα πρέπει να βρουν επιθετικό ρυθμό για να έχουν ελπίδες. «Παίζουν μία άμυνα που είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη, αν όχι η καλύτερη. Υπάρχει φυσική επαφή και για να έχουμε ελπίδες πρέπει να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας» ανέφερε.

Για τον Σάσα Βεζένκοφ:

Επίσης, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Σάσα Βεζένκοφ που επέστρεψε στον Ολυμπιακό. «Ο παίκτης αυτός είναι ιδιοφυία. Είναι ο Κλέι Τόμσον της Ευρώπης. Μπορεί να σκοράρει 30 πόντους χωρίς να ντριμπλάρει. Είναι ένας του είδους του. Ένας μονόκερος. Το να βρεις τρόπο να τον σταματήσεις είναι πονοκέφαλος. Για έναν προπονητή. Tους παίκτες. Για όλους» είπε.

Αναφέρθηκε και στο παιχνίδι του εγχώριου πρωταθλήματος (06/10). Σε αυτό, η ομάδα του Τρινκιέρι γνώρισε την ήττα από τη Βίλνιους Ρίτας (91-88), πράγμα που έφερε εκνευρισμό και ένταση με δημοσιογράφο, στη συνέντευξη μετά το παιχνίδι.

Ο Ιταλός αντέδρασε άσχημα και απάντησε με αγένεια.

«Χάσαμε για τρεις πόντους και μιλάτε για κίνητρο; Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ζείτε και τι νοοτροπία έχετε! Αν σκεφτόμουν σαν εσάς, θα έπρεπε να γίνω κηπουρός» είχε πει.

Μία φιάλη κρασί, λίγο τυρί, ψάρι και τέλος η παρεξήγηση!

Όμως, μόλις το αίμα κρύωσε, ο Τρινκιέρι κατάλαβε πως είχε λάθος. Έτσι λοιπόν στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό (11/10, 21:15) o προπονητής διόρθωσε την αγένεια που επέδειξε στον δημοσιογράφο.

Τι έκανε λοιπόν ο προπονητής της Ζαλγκίρις Κάουνας; Δώρισε μία φιάλη ιταλικό κρασί στον δημοσιογράφο. Όχι αγορασμένο από κάποιο σούπερ μάρκετ όπως επεσήμανε, αλλά από την προσωπικό του συλλογή. Μάλιστα προέτρεψε τον δημοσιογράφο να το δοκιμάσει με συνοδεία κάποιου τυριού ή ψαριού.

«Ciao Ταουτβίντας. Πιστεύω ό,τι οι πράξεις μετρούν περισσότερο από τα λόγια. Το έφερα για σένα. Δεν είναι από σούπερ μάρκετ αλλά από την προσωπική μου συλλογή. Είναι για ειδικές περιστάσεις. Αυτή πιστεύω πως είναι μία ειδική περίσταση. Έρχομαι ειρηνικά. Επίσης σου δίνω και τη συμβουλή. Πηγαίνει με τυρί και ψάρι» του είπε.

Mάλλον, έδειξε τον δρόμο επίλυσης της παρεξήγησης μεταξύ των Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και Γιώργου Μπαρτζώκα αμέσως μετά το τέλος του Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός.

Σχετικά άρθρα