Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > ΔΙΕΘΝΗ > ΑΓΓΛΙΑ > Tέλος εποχής; Αποχωρεί ο «αρχιτέκτονας» της Σίτι μετά από 13 χρόνια!

Tέλος εποχής; Αποχωρεί ο «αρχιτέκτονας» της Σίτι μετά από 13 χρόνια!

Mετά από 13 χρόνια κοινού βίου, η Μάντσεστερ Σίτι και ο Τσίκι Μπεγκιριστάιν θα τραβήξουν χωριστούς δρόμους!

ΜΠΕΓΚΙΡΙΣΤΑΙΝ ΣΙΤΙ

Eν μέσω της μεγάλης δικαστικής διαμάχης της Μάντσεστερ Σίτι με την Premier League για τις 115 κατηγορίες που μόλις (07/10) χθες έγιναν… 114, έρχονται νέες εξελίξεις. Πιο συγκεκριμένα, οι αλλαγές αφορούν το οργανόγραμμα της ομάδας. Και πιο συγκεκριμένα αφορούν αποχωρήσεις από τον σύλλογο. Όπως έγινε γνωστό λίγο νωρίτερα, ο Διευθυντής Ποδοσφαίρου των νυν Πρωταθλητών Αγγλίας από το 2012, ο Ισπανός, Τσίκι Μπεγκιριστάιν αποχωρεί από τον σύλλογο στο τέλος της σεζόν.

Τσίκι Μπεγκιριστάιν: Ο άνθρωπος που «έχτισε» τη Σίτι!

Ο Μπεγκιριστάιν αποτελεί τον «αρχιτέκτονα» της Σίτι και της δυναστείας που έχουν εγκαινιάσει οι μπλε στο Νησί από το 2013. Ο ίδιος μεταγράφηκε από τη Μπαρτσελόνα με την οποία μετρούσε 8 άκρως επιτυχημένα χρόνια. Επί θητείας του στο πόστο του αθλητικού διευθυντή, οι «Μπλαουγκράνα» πήραν δύο Champions League και τέσσερα πρωταθλημάτων Ισπανίας. Και μαντέψτε. Στην Βαρκελώνη ανακάλυψε και είχε πολύ στενή συνεργασία με τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Τον άνθρωπο που έφερε στη Σίτι το 2016.

Ο πραγματικός λόγος αποχώρησής του!

Ωστόσο, ενώ πολλοί απορούν για το εάν ο λόγος της απομάκρυνσης του Τσίκι Μπεγκιριστάιν από το πόστο του αθλητικού διεθυντή έχει να κάνει με τις κατηγορίες και την πιθανότητα καταδίκης της ομάδας από το Μάντσεστερ, εντούτοις κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο ίδιος παλαιότερα έλεγε πως μόλις έκλεινε τα 55 θα αποχωρούσε από την ενεργό δράση. Ο Μπεγκιριστάιν έκλεισε τα 55 το 2019. Τον Αύγουστο του 2024 ο Ισπανός έσβησε 60 κεράκια. Και αυτό ήταν η τελευταία προθεσμία που έδωσε στον εαυτό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εντοπίσει τον αντικαταστάτη του. Τον έχει εγκρίνει και τον έχει συστήσει στη διοίκηση της Μάνστεστερ Σίτι.

Τέλος, ο Μπεγκιριστάιν είναι ο άνθρωπος που εμπιστεύτηκε τη δουλειά του πρώτου προπονητή της Μπαρτσελόνα στον Πεπ Γκουαρδιόλα. Αυτό συνέβη το 2008, την εποχή δηλαδή που αποχώρησε ο Φρανκ Ράικαρντ.

Τι λέει ο Ρομάνο.

Πάντως, όπως ισχυρίζεται ο πάντοτε έγκριτος Φαμπρίτσιο Ρομάνο, ο Τσίκι Μπεγκιριστάιν «δεν αποσύρεται από την ενεργό δράση απλώς θα κάνει ένα διάλειμμα».

Σχετικά άρθρα