Αρχική > ΜΠΑΣΚΕΤ > BCL > BCL: Η ποιότητα της Μούρθια «λύγισε» το Περιστέρι που παραμένει δίχως νίκη!

BCL: Η ποιότητα της Μούρθια «λύγισε» το Περιστέρι που παραμένει δίχως νίκη!

Το Περιστέρι του Γιώργου Λιμνιάτη στάθηκε εξαιρετικά απέναντι σε μία πολύ ποιοτική ομάδα (Μούρθια). Όμως, υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του Σαντ – Ροος και της παρέας του (81-76)!

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΜΟΥΡΘΙΑ

Aναζητώντας την πρώτη νίκη τους στο Basketball Champions League, Περιστέρι μονομαχούσε με την Μούρθια στο «Κλειστό Α. Παπανδρέου».

Το Περιστέρι έκανε άσχημο ξεκίνημα και βρέθηκε πίσω μέχρι και 8 πόντους. Όμως, με τον Τζάρελ Έντι και τον Κρις Κόφι η ομάδα των Δυτικών Προαστίων «ροκάνισε» τη διαφορά. Το πρώτο δεκάλεπτο, ολοκληρώθηκε στο 22-24 υπέρ των Ισπανών. Τα τρία φάουλ του Μάρκο Τοντόροβιτς πριν την εκπνοή του πρώτου δεκαλέπτου ισοδυναμούσαν με ένα εξαιρετικό νέο για τους γηπεδούχους!

«Πυροβολούσαν» από μακρυά οι Ισπανοί – ο Πάτον ήταν εκεί για το Περιστέρι!

Ωστόσο, το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό με τις ομάδες να σκοράρουν αμφότερες. Έτσι κι αλλιώς είναι δύο σύλλογοι με περίσσευμα ταλέντου. Ωστόσο δύο τρίποντα του Σαντ – Ροος και ένα του Ράντεμπο έφεραν τους Ισπανούς του Σίτο Αλόνσο στο +10. Ο Πάτον κράτησε το Περιστέρι όρθιο με 4 δικούς του πόντους και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ 42-35 υπέρ της Μούρθια.

O ρυθμός απέκτησε ροκ χαρακτηριστικά στο τρίτο δεκάλεπτο. Περιστεριώτες και Μούρθια ανέβασαν πολύ το σκορ. Πάτον, Πάπας και Έντι έκαναν τα πάντα για το Περιστέρι. Στον αντίποδα, Κοπέν, Χάκανσον (ελλείψει του Τοντόροβιτς) και Ένις τραβούσαν κουπί για τους φιλοξενούμενους. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε στο +3 υπέρ των Ισπανών.

Μεγάλη προσπάθεια αλλά δεν έφτασε απέναντι στους ποιοτικούς Ισπανούς!

Ακόμη, τα πάντα προεξοφλούσαν τεράστιο ντέρμπι όπερ και εγένετο. Ωστόσο, κάθε φορά που η ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη πλησίαζε, η Μούρθια είχε απαντήσεις. Μεγάλο παιχνίδι από τον Χάκανσον που έκανε μεγάλη ζημιά στην ομάδα των Δυτικών Προαστίων. Μοιραίος ο Κρις Κόφι με αβίαστο λάθος ένα περίπου λεπτό πριν τη λήξη. Εκείνη τη στιγμή το σκορ ήταν στο 71-79 και η κατοχή υπέρ του Περιστερίου.

Οι βολές του Χάουαρντ Σαντ – Ροος διαμόρφωσαν το 81 – 71 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Η Μούρθια μετά την ήττα από την Μανίσα πήρε το ροζ φύλλο αγώνα, ενώ η ομάδα του Λιμνιάτη παραμένει δίχως νίκη. Το τελικό σκορ διαμορφθώκε στο 76-81.

Τα σκορ των δεκαλέπτων: 22-24, 35-42, 55-58, 76-81

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Σχετικά άρθρα