Αρχική > ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ > ΤΕΝΙΣ > Τσιτσιπάς: Πρόκριση με δύο μέρες καθυστέρηση στη Σανγκάη και τώρα… Μεντβέντεφ

Τσιτσιπάς: Πρόκριση με δύο μέρες καθυστέρηση στη Σανγκάη και τώρα… Μεντβέντεφ

Την πρόκριση στον 4ο γύρο του τουρνουά Masters της Σανγκάη εξασφάλισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, έστω και με δύο μέρες καθυστέρηση από τον αρχικό προγραμματισμό, εξασφάλισε την πρόκριση στον επόμενο γύρο (4ο) του Masters της Σανγκάη επικρατώντας του Αλεξάντρ Μίλερ με 2-0 σετ.

Η ισχυρή κακοκαιρία που έπληξε τη Σανγκάη τις προηγούμενες ώρες δεν επέτρεψε στην αναμέτρηση του Έλληνα πρωταθλητή να ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής που αρχικώς ήταν προγραμματισμένη παρόλα αυτά το γεγονός αυτό δεν εμπόδισε τον Στέφανο Τσιτσιπά να πετύχει το σκοπό του.

Μετά από βροχές και καταιγίδες δύο ημερών, ο «Στεφ» άστραψε και βρόντηξε αγωνιστικά έστω κι αν έβαλε δύσκολα στον εαυτό του. Στο πλαίσιο του τρίτου γύρου του Masters της Σανγκάη, ο Έλληνας τενίστας ήταν αρκετά σταθερός πίσω από το σερβίς του, είχε καλά χτυπήματα και βρήκε τα κατάλληλα break για να κλείσει την υπόθεση νίκη στα δύο σετ και να μην κινδυνέψει άλλο.

Στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον τα αβίαστα λάθη του αντιπάλου του μετατρέποντας το 3-3 στα games σε 6-3. Στο δεύτερο σετ ο 26χρονος Έλληνας πρωταθλητής βραχυκύκλωσε και παρότι είχε προηγηθεί με 5-2 και σέρβιρε για να πάρει το ματς, ο Μίλερ κατάφερε να μείνει ζωνταντός με τρία σερί games.

Παρά το μομέντουμ του Μίλερ και το… σοκ των τριών χαμένων games, ο Τσιτσιπάς έμεινε συγκεντρωμένος και εν τέλει πανηγύρισε με 7-5.

Επόμενος αντίπαλος για τον Στέφανο Τσιτσιπά στους “16” του Masters στη Σανγκάη θα είναι ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος πριν δύο ημέρες είχε επικρατήσει του Ματέο Αρνάλντι με 5-7, 6-4, 6-4.

Σχετικά άρθρα