Αρχική > BLOGS > Ελλάδα vs Αγγλία: Πρώτη φορά επί Γιοβάνοβιτς, αυτό είναι το Νο.1 «θέλω»!

Ελλάδα vs Αγγλία: Πρώτη φορά επί Γιοβάνοβιτς, αυτό είναι το Νο.1 «θέλω»!

Τι έδειξε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς εν όψει Αγγλίας; Ποιο σχήμα φαίνεται να ετοιμάζει και τι ζήτησε επίμονα από τους Έλληνες διεθνείς;

Ιβάν Γιοβάνοβιτς Ελλάδα Εθνική Αγλλία

Η Ελλάδα μετρά αντίστροφα για το σπουδαίο ματς με την Αγγλία στο Wembley, στο πλαίσιο του Nations League. Στην 3η αγωνιστική της διοργάνωσης, η Εθνική υπό τις οδηγίες Ιβάν Γιοβάνοβιτς, θα δώσει μία μεγάλη «μάχη». Στόχος να πάρει ό,τι περισσότερο μπορέσει και κυρίως, μία καλή εμφάνιση.

Το απόγευμα της Δευτέρας (07/10), ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες του μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου, που έδωσαν το «παρών» στο προπονητικό κέντρου του Ατρομήτου, για τη Media Day.

Παράλληλα, η προπόνηση ήταν «ανοιχτή». Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς «έδειξε» το Νο.1 πλάνο που έχει στο μυαλό του για την Εθνική. Επίσης, το τι θέλει να δει -και- απέναντι στην Αγγλία.

Εθνική: Άλλο σχήμα (;) για την πρώτη φορά επί Ιβάν

Στις ασκήσεις ανάπτυξης και τελειωμάτων φάσεων, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε διαφορετικό σχήμα, από τις προηγούμενες αναμετρήσεις. Τα πρόσωπα δεν έχουν σημασία, καθώς οι περισσότεροι παίκτες που αγωνίστηκαν την Κυριακή (06/10), έμειναν εκτός αυτής της άσκησης.

Πάντως, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδειξε την πρόθεσή του να δοκιμάσει «τριάδα» στην άμυνα. Μάλιστα, ο Κωνσταντέλιας πήρε ρόλο αρκετές φορές, δίπλα στον σέντερ φορ. Εκεί, πάντως, ελλείψει του Φώτη Ιωαννίδη, θα είναι ένας εκ των Δουβίκα ή Παυλίδη.

Η λέξη-κλειδί για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Από την αρχή των ασκήσεων κατοχής της μπάλας έως και το τέλος της προπόνησης, μία λέξη έβγαινε συνεχώς από το στόμα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «timing»!

Συγκεκριμένα, ο κόουτς της Εθνικής Ελλάδας ζητούσε επίμονα να κυκλοφορεί η μπάλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά και στο χρονικό σημείο που έπρεπε.

Όταν όλα κυλούσαν όπως έπρεπε, δεν δίσταζε να μοιράζει πολλά «μπράβο». Άλλωστε, και το highlight της προπόνησης, κατά κάποιον τρόπο ήταν αποτέλεσμα σωστού… timing!

Σχετικά άρθρα