Αρχική > ΜΠΑΣΚΕΤ > NBA > Ο Πατ Ράιλι για πάντα στη Φλόριντα: Οι Μαϊάμι Χιτ δίνουν το όνομα του συγκινημένου «θρύλου» τους στο παρκέ

Ο Πατ Ράιλι για πάντα στη Φλόριντα: Οι Μαϊάμι Χιτ δίνουν το όνομα του συγκινημένου «θρύλου» τους στο παρκέ

Από εδώ και στο εξής το παρκέ τον Μαϊάμι Χιτ θα φέρει το όνομα του «θρυλικού» Πατ Ράιλι.

Σε μία υπέροχη κίνηση προχώρησαν οι Μαϊάμι Χιτ θέλοντας να τιμήσουν τη ζωντανή ιστορία τους.

Δεν είναι εδώ και πολλά χρόνια παίκτης για να αποσύρουν τη φανέλα του στον ουρανό του «Kiseya Stadium» όπως έχουν κάνει με τους Ντουέιν Γουέιντ (#3), Αλόνζο Μούρνινγκ (#33), Τιμ Χαρνταγουέι (#10), Κρις Μπος (#1), Μάικλ Τζόρτναν (#23) – παρότι δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα των Χιτ, Ουντόνις Χάσλεμ (#40) και ΣαΚίλ Ο’ Νιλ (#32). Παρόλα αυτά η προσφορά του στον οργανισμό της ομάδας του Μαϊάμι είναι τεράστια.

Δεν είναι και κανένας παραπλανητικός γρίφος δα. Ο λόγος φυσικά για τον εμβληματικό Πατ Ράιλι, το όνομα του οποίου θα βρίσκεται εσαεί στο παρκέ της ομάδας. Μεγάλη η τιμή για έναν «θρυλικό» παράγοντα και πρώην προπονητή που έχει συνδέσει το legacy του με το καμάρι της Φλόριντα και θα βρίσκεται αιωνίως εκεί.

Ο γεννημένος στη Ρώμη της Νέας Υόρκης πρόεδρος πλέον των Μαϊάμι Χιτ που είχε γίνει στα νιάτα του draft από τους Σαν Ντιέγκο Ρόκετς (Νο7 το 1967), οδεύει πρόσω ολοταχώς για το 80 έτος της ζωής του. Τα 30 από αυτά τα έχει περάσει με τους Μαϊάμι Χιτ, πρώτα ως head coach (1995-2003, 2005-08) και στη συνέχεια ως παράγοντας.

Τεράστια η συμβολή του Πατ Ράιλι στα κατορθώματα των Μαϊάμι Χιτ αλλά και στην κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων επί των ημερών του. Το 2006 ως πρώτος προπονητής οδήγησε τους Χιτ στη… Γη της Επαγγελίας και το 2012 και 2013 ως υψηλόβαθμο στέλεχος. Ο ίδιος βέβαια είχε κατακτήσει το δαχτυλίδι 4 φορές με τους Λέικερς πρωτύτερα.

Οι Μαϊάμι Χιτ θέλοντας λοιπόν να τον ευχαριστήσουν, προχώρησαν σε μία υπέροχη συμβολική κίνηση αφού το παρκέ τους θα φέρει πλέον το όνομά του. Ο ίδιος μάλιστα ο 79χρονος όταν πληρηφορήθηκε για την εξέλιξη αυτή, συγκινήθηκε απαντώντας στον Μίκι Άρισον πως… «ο στόχος δεν ήταν να βρίσκεται εκεί (σ.σ. το όνομα) για πάντα αλλά το εκτιμώ», όπως φαίνεται στο βίντεο που ανέρτησε στα social media ο οργανισμός.

Από εδώ και πέρα λοιπόν, οι Μαϊάμι Χιτ θα παίζουν στο «Πατ Ράιλι court του Kaseya Center».

Photo Credit: Alamy

Σχετικά άρθρα