Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > ΔΙΕΘΝΗ > ΓΑΛΛΙΑ > Κινείται νομικά ο δήμος για το νέο γήπεδο της Παρί

Κινείται νομικά ο δήμος για το νέο γήπεδο της Παρί

Ο δήμος του Παρισιού ετοιμάζεται να προσφύγει στα δικαστήρια σχετικά με την υπόθεση του νέου γηπέδου της Παρί σεν Ζερμέν.

Ο Δήμος του Παρισιού θα ζητήσει από τους εκλεγμένους αξιωματούχους αυτή την εβδομάδα να κινηθούν νομικά. Στόχος η αμφισβήτηση της τροπολογία της περιοχής που προβλέπει ένα αποθεματικό 50 εκταρίων για το νέο γήπεδο της Παρί σεν Ζερμέν

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Le Parisien», η δημοτική πλειοψηφία θα παρουσιαστεί ενώπιον του Συμβουλίου του Παρισιού. Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα πριν ασκήσει προσφυγή στο διοικητικό δικαστήριο κατά της τροποποίησης της περιφέρειας του Ιλ ντε Φρανς.

Πριν από λίγες εβδομάδες, η περιοχή επικύρωσε τη δημιουργία ενός φακέλου για να πραγματοποιηθούν τα έργα. Μια απόφαση που επικρίθηκε από την πόλη του Παρισιού, η οποία κατέχει το «Παρκ ντε Πρενς» που νοικιάζει στον σύλλογο. Μέχρι τώρα, η δήμαρχος αρνείται να ανοίξει την πόρτα σε μια πιθανή πώληση του χώρου.

Ο δήμος στην αντεπίθεση

«Το γήπεδο είναι ένα στοιχείο πολιτιστικής κληρονομιάς που ανήκει σε όλους τους Παριζιάνους. Δεν είναι προς πώληση, ακόμα κι αν θα ήθελαν. Αλλά ελπίζουμε επίσης ότι η Παρί θα συνεχίσει να αγωνίζεται εκεί», διαβεβαιώνει ο δημοτικός σύμβουλος της πόλης.

Σε επιστολή που απηύθυνε στην εξεταστική επιτροπή η Παρί Σεν Ζερμέν δήλωσε ότι αναζητούσε χώρους για την κατασκευή ενός νέου γηπέδου. Εκτός από αυτό επιθυμεί να φτιάξει και εγκαταστάσεις αναψυχής, ακόμη και ξενοδοχειακές και εμπορικές δραστηριότητες. Το γεονός κατήγγειλε ο δήμος του Παρισιού, ο οποίος υπογραμμίζει ιδιαίτερα τον κίνδυνο τεχνητοποίησης της γεωργικής γης για την υλοποίηση ενός τέτοιου έργου.

«Οι χρηματοδότες του συλλόγου επιδιώκουν να κάνουν αυτές τις επενδύσεις κερδοφόρες με άλλα μέσα εκτός από τον αθλητισμό. Μια μετατόπιση που θέλουμε να καταδικάσουμε μέσω αυτής της επιθυμίας», αναφέρουν σχετικά.

Σχετικά άρθρα