Αρχική > ΜΠΑΣΚΕΤ > STOIXIMAN GBL > Ολυμπιακός: Ίδρωσε στο Λαύριο, αλλά είχε… «King Sasha!»

Ολυμπιακός: Ίδρωσε στο Λαύριο, αλλά είχε… «King Sasha!»

«Όργια Βεζένκοφ» (25π.) για τον Ολυμπιακό. 93-75 το Λαύριο και πρεμιέρα με το δεξί! Έπεσε μετά από σκληρή μάχη το Λαύριο του Κώστα Μέξα!

ΒΕΖΕΝΚΟΦ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο Λαύριο για μονομαχία με την τοπική ομάδα στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Greek Basketball League. Και ένα ξεκίνημα με το δεξί ήταν κάτι παραπάνω από επιβεβλημένο. Ιδανικά με μεγάλο ροτέισον και ξεκούραση βασικών μονάδων καθώς έπεται το πολύ κρίσιμο παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις (11/10, 21:15).

Όμως, το Λαύριο δεν ήταν εύκολος στόχος. Κάθε άλλο. Από το ξεκίνημα έδειξε πως θα «έπεφτε» με μεγάλη δυσκολία.

Το Λαύριο… αιφνιδίασε!

Λίγο η μαχητικότητα των γηπεδούχων, λίγο η νωχελικότητα του Ολυμπιακού το Λαύριο πήρε ένα ισχνό προβάδισμα με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου (22-19). Με πρωταγωνιστές τους Γόντικα – Σέρμαν, η ομάδα των αττικών μεταλλείων πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα υπέρ της (43-40). Η ομάδα του Μπαρτζώκα έπρεπε να διαχειριστεί ζητήματα συγκέντρωσης ενώ και ο στόχος της ξεκούρασης βασικών παικτών δεν έδειχνε να επιτυγχάνεται.

Οι γηπεδούχοι άντεξαν… μέχρι να εμφανιστεί ο Σάσα Βεζένκοφ!

Ωστόσο, στο τρίτο δεκάλεπτο έγινε πραγματική μάχη. Το Λαύριο κρατούσε το προβάδισμα με «νύχια και με δόντια» με τον Ολυμπιακό να περιμένει τα πάντα από τον πανταχού παρών, Σάσα Βεζένκοφ. Ο Βούλγαρος σταρ των Πειραιωτών, κράτησε τον Ολυμπιακό στην τρίτη περίοδο. Το προσπέρασμα των Ερυθρόλευκων κάπου σταμ μισά του τρίτου δεκαλέπτου με 58-57 υπήρξε σημείο καμπής.

Όμως, στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός οργανώθηκε και πήρε το παιχνίδι στα σοβαρά. Το διακύβευμα άλλωστε χαρακτηριζόταν ως υψηλό. Επίσης, ενδεχόμενη ήττα από το Λαύριο στην πρεμιέρα δεν μπορούσε να υπάρξει ούτε σαν σκέψη. Κάπου εκεί, Βεζένκοφ, Βιλντόζα και Πετρούσεφ πήραν τα όπλα τους και ο Ολυμπιακός δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω.

Βασιλιάς Βεζένκοφ… από κοντά του Βιλντόζα και Πετρούσεφ!

Ακόμη, μία εξαιρετική παράσταση από το σούπερ τρίο του Ολυμπιακού. Κι αν για τον Βασιλιά Σάσα Βεζένκοφ γνωρίζουμε τι παίκτης είναι. Τι να πούμε για τον διαρκώς και πιο βελτιωμένο Φίλιπ Πετρούσεφ. Ο Σέρβος ψηλός ήταν οδοστρωτήρας. Σε 20 λεπτά έγραψε 16 πόντους. Από κοντά και ο Λούκα Βιλντόζα. Ο Αργεντίνος αποτελεί κρυφό χαρτί στα χέρια του κόουτς B. Ο Βιλντόζα έκλεισε το παιχνίδι με 9 πόντους. Ορισμένες εξαιρετικές άμυνες και έκανε τα πάντα για να καλύψει το κενό του Τόμας Γουόκαπ. Ο πολιτογραφημένος Έλληνας γκαρντ δεν έπαιξε δευτερόλεπτο.

Πλέον, οι Πειραιώτες στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής της Euroleague με αντίπαλο την Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ (11/10, 21:15).

Ακόμη πιο αναλυτικά, το σκορ των δεκαλέπτων: 22-19, 43-40, 64-69, 75-93

Tέλος, δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης και τους πρώτους σκόρερ ΕΔΩ.

Σχετικά άρθρα