Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > ΔΙΕΘΝΗ > ΑΓΓΛΙΑ > Έκτακτο: Τεράστια δικαστική νίκη της Σίτι σε βάρος της Premier League!

Έκτακτο: Τεράστια δικαστική νίκη της Σίτι σε βάρος της Premier League!

Η Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζει την πρώτη νίκη σε βάρος της Premier League στον δικαστικό πόλεμο που έχει ξεκινήσει και μαίνεται με μεγάλη ένταση!

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ PREMIER LEAGUE

Ως «σεισμική» χαρακτηρίζουν τη δικαστική νίκη της Μάντσεστερ Σίτι δημοσιογράφοι και ανταποκριτές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο πόλεμος που μαίνεται και βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ των μπλε και της Premier League θα έχει πολλά ακόμη επεισόδια.

Μπουμ: Tεράστιας σημειολογίας νίκη!

Ωστόσο, σήμερα (07/10) η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κέρδισε μία από τις ανοιχτές υποθέσεις κατηγορίας σε βάρος της. Πιο συγκεκριμένα, μία Επιτροπή δικαστών υποστήριξε πως οι κανονισμοί που στοχεύουν στο να εμποδίσουν τις ομάδες να συνάπτουν συμφωνίες με εταιρείες που έχουν άμεση σύνδεση με τους ιδιοκτήτες τους παραβιάζουν το νόμου περί ανταγωνισμού. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, η διοίκηση της Premier League, έκανε λάθος που απέτρεψε την σύναψη συμφωνιών της Σίτι με τις εταιρείες του ιδιοκτήτη της ομάδας.

Η Μάντσεστερ Σίτι επιβαρρύνεται με κατηγορητήριο για σωρεία παραβιάσεων. Πιο συγκεκριμένα, για 115 αδικήματα παραβίασης οικονομικών όρων της Premier League. Oι δύο πλευρές έχουν, αναμενόμενα, προσφύγει στις δικαστικές αίθουσες, όπου αναμένεται η συνέχεια. Ένα είναι σίγουρο. Πως πρόκεται να παιχτούν πολλά ακόμη επεισόδια. Πάντως, η απόφαση αυτή επηρεάζει άμεσα τις τύχες της Νιούκαστλ. Της ομάδας από τη Βόρεια Αγγλία, η οποία έχει περάσει στον έλεγχο σαουδαραβικής εταιρείας, άμεσα συνδεδεμένης με τη βασιλική οικογένεια.

H απόφαση φέρνει τα «πάνω κάτω»

Στον αντίποδα, η απόφαση αυτή βάζει φωτιά σε ανταγωνίστριες ομάδες, όπως η Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα και η Μπράιτον. Το δικαστήριο έκρινε πως το σύστημα συναλλαγών με συνδεδεμένα μέρη (APT) στο οποίο στηρίχθηκαν οι «Κανονιέρηδες» και άλλοι σύλλογοι για την εξασφάλιση οικονομικής ρευστότητας, είναι παράνομο. Πάντως έχει ενδιαφέρον το σκεπτικό της απόφασης. Το οποίο με πολλές λεπτομέρειες θα κοινοποιηθεί προσεχώς.

Τα πάνω κάτω και η συνέχεια στις αίθουσες. Δεν είναι διόλου απίθανο μάλιστα, η απόφαση αυτή να προκαλέσει μεγάλο δικαστικό ντόμινο.Ένα δικαστικό ντόμινο το οποίο θα σκιάσει το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Λόγω απόφασης Premier League, οι περισσότεροι σύλλογοι έχουν εναρμονιστεί με το προτεινόμενο και εγκεκριμένο χρηματοδοτικό σύστημα. Και πλέον είναι παράνομες…

Ο Γκουαρδιόλα, είχε στο μεταξύ λίγες μέρες πριν εκφράσει τη σιγουριά του πως η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει παρανομήσει. Λέτε να γνώριζε κάτι;

Σχετικά άρθρα