Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > STOIXIMAN SUPER LEAGUE > Το σκεπτικό πίσω από το πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ του Παναθηναϊκού

Το σκεπτικό πίσω από το πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ του Παναθηναϊκού

Το σκεπτικό της απόφασης στη φάση του Παναγιώτη Ρέτσου στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, που έχει γίνει viral.

Παναθηναϊκός Ολυμπιακός Ρέτσος Χέρι

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0 (06/10). Οι περισσότεροι το πρωί της επόμενης ημέρας, όμως, μιλούν για το πέναλτι που ζητά ο Παναθηναϊκός παρά για το ματς.

Στο μεγάλο μεταξύ τους ντέρμπι για την 7η αγωνιστική της Stoiximan Super League, υπήρξε μία φάση που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου, ο Τάσος Μπακασέτας εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά. Η μπάλα έφτασε στη μικρή περιοχή του Τζολάκη, όπου σε ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα, ήταν και ο Ρέτσος και ο Τζούρισιτς.

Η μπάλα εγκλωβίστηκε μεταξύ τους και κατέληξε να παραμείνει για ώρα, στα χέρια του Παναγιώτη Ρέτσου. Προφανώς, οι παίκτες του Παναθηναϊκού ζήτησαν πέναλτι. Τόσο οι παίκτες, όσο και ο σύλλογος με ανακοίνωσή του. Ωστόσο, VAR και διαιτητής έδειξαν πως το παιχνίδι πρέπει να συνεχιστεί. Ποιο το σκεπτικό τους, πίσω από αυτήν την απόφαση;

Σύμφωνα με τα όσα είπαν μετά το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, θεωρούν πως ο Ρέτσος είχε τα χέρια του σε φυσική θέση, αλλά οι τόσοι παίκτες, σε έναν μικρό χώρο, δεν άφησαν περιθώρια. Πως το σύμπλεγμα παικτών τον αναγκάζει να έρθει σε επαφή με την μπάλα.

Αν είναι αυτή η εξήγηση αρκετή; Σίγουρα όχι, για τους παίκτες και τους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού. Πάντως, αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, η ανάλυση της φάσης από τον αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ, Στεφάν Λανουά.

Σχετικά άρθρα