Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > STOIXIMAN SUPER LEAGUE > Ο Πετράκης έκανε στην ΑΕΚ ό,τι είχε κάνει σε όλους τους άλλους, εδώ και καιρό! (video)

Ο Πετράκης έκανε στην ΑΕΚ ό,τι είχε κάνει σε όλους τους άλλους, εδώ και καιρό! (video)

Η νίκη του Παναιτωλικού απέναντι στην ΑΕΚ έγραψε μια χρυσή ημέρα για την προπονητική καριέρα του Γιάννη Πετράκη.

Το Σάββατο δεν ήταν μια απλή ημέρα για τον Παναιτωλικό. Ο Γιάννης Πετράκης είδε την ομάδα του να παίρνει μια τεράστια νίκη απέναντι στην ΑΕΚ (1-0, 05/10), που σημαίνει κάτι παραπάνω για τον ίδιο.

Οι Αγρινιώτες έδωσαν την ψυχή τους στο ματς. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και όλες τις στιγμές ο αντίπαλος έγινε επικίνδυνος, η ομάδα δεν τα παράτησε. Ο Μιγκέλ Λουίς βρήκε δίχτυα σε ένα πολύ κομβικό σημείο του αγώνα και εν συνεχεία αυτό ήταν δύσκολο να ανατραπεί.

Ήταν θέμα χρόνου

Αυτό είχε προσπαθήσει να κάνει ο Παναιτωλικός απέναντι και στον Ολυμπιακό. Σε εκείνο το παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης» οι φιλοξενούμενοι πόνταραν στην καλή αμυντική τους λειτουργία και απέσπασαν τον πολύτιμο βαθμό (0-0).

Άλλωστε τα αποτελέσματα των πρώτων του επτά αγωνιστικών της Super League δεν είναι τυχαία. Μετρά μόλις δύο ήττες έναντι των τριών νικών και δύο ισοπαλιών που έχει. Επιπλέον έχει σκαρφαλώσει ήδη στην πέμπτη θέση του σχετικού πίνακα (11 βαθμ.). Να σημειωθεί πως Άρης και ΑΕΚ (οι δύο πρωτοπόροι, πριν από τη λήξη της αγωνιστικής), έχουν συγκομιδή 14 βαθμών.

Ο Πετράκης «πανηγυρίζει»

Ιδιαίτερη μέρα ήταν και για τον κόουτς της ομάδας του Αγρινίου. Αρκετά μάλιστα. Ο Γιάννης Πετράκης κατέγραψε ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ στην προπονητική του καριέρα, καθώς ήταν η πρώτη φορά που κέρδισε την ΑΕΚ.

Με όσες ομάδες (που είναι φέτος στη Super League) έχει αναμετρηθεί διψήφιο αριθμό φορών, τις έχει κερδίσει τουλάχιστον δις. Ανάμεσα σε αυτές ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός τις οποίες έχει αντιμετωπίσει πάνω από 17 φορές και μετράει τουλάχιστον 3 νίκες απέναντι στην καθεμία.

Πλέον ο 65χρονος προπονητής έβαλε στο… παιχνίδι και την «Ένωση» που, όμως, δεν ήταν η μοναδική από τα μεγάλα σαλόνια την οποία δεν είχε κερδίσει ακόμη.

Αλύγιστη μόνο η Λαμία

Μοναδική «αήττητη» απέναντι στον Πετράκη; Η Λαμία. Η ομάδα από τη Φθιώτιδα δεν έχει δώσει ποτέ την χαρά της νίκης στον κόουτς του Παναιτωλικού. Σε καμία από τις επτά φορές που έχει βρεθεί στον δρόμο του στο παρελθόν.

Το πιο συχνό αποτέλεσμα είναι η ισοπαλία (έχουν 4), ενώ μετράει και τρεις ήττες. Η πιο πρόσφατη ήταν μάλιστα αυτή στην πρεμιέρα της φετινής αγωνιστικής σεζόν. Στον εν λόγω αγώνα ο Βλαχομήτρος έδωσε το «διπλό» στην ομάδα του σκοράροντας το μοναδικό γκολ του αγώνα (0-1, 19/08).

Φυσικά εάν τα «καναρίνια» κάνουν κι άλλες τέτοιες εμφανίσεις, η σεζόν δείχνει πως θα είναι πολύ λαμπρή για τον σύλλογο. Σε αντίθεση βέβαια με τις περσινές… περιπέτειες στις οποίες είχαν βρεθεί.

Σχετικά άρθρα