Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > STOIXIMAN SUPER LEAGUE > Παναθηναϊκός vs Ολυμπιακός: Ποιος δεν παίρνει όσα αξίζει και ποιος θέλει τον… χώρο του; (video)

Παναθηναϊκός vs Ολυμπιακός: Ποιος δεν παίρνει όσα αξίζει και ποιος θέλει τον… χώρο του; (video)

Όλα είναι έτοιμα για το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν. Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να γυρίσει τον διακόπτη, αλλά τι πρέπει να προσέχει;

Παναθηναϊκός Ολυμπιακός

Όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν. Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να γυρίσει τον… διακόπτη, μετά το κακό του ξεκίνημα στη Stoiximan Super League. Από την άλλη ο Ολυμπιακός θέλει να διατηρήσει την πολύ καλή εικόνα που είχε με την Μπράγκα (03/10, 3-0).

Πρώτος και μοναδικός στόχος για τους «πράσινους» θα είναι η νίκη που θα τους κρατήσει σε τροχιά πρωταθλήματος.  

Ωστόσο, ο Ντιέγκο Αλόνσο πρέπει να μελετήσει τις προηγούμενες αναμετρήσεις στη Stoiximan Super League και να αλλάξει αρκετά πράγματα, από την εικόνα της ομάδας του.  

Τι πρέπει να προσέχει ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;  

Πρώτα απ’ όλα, το «τριφύλλι» θα πρέπει να είναι πιο αποτελεσματικό και να σκοράρει στις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει.  

Άλλωστε, αν κοιτάξει κανείς τα xGoals καταλαβαίνει πως η αποτελεσματικότητα είναι ένα κομμάτι που… πονάει. Συγκεκριμένα, στα πρώτα έξι παιχνίδια της σεζόν στη Stoiximan Super League έχει συνολικά 8.9 expected goals. Πόσα έχει σκοράρει;  

Οι «πράσινοι» αδικούν τους εαυτούς τους, αφού σκοράρουν ένα γκολ ανά αγωνιστική (6) δηλαδή -2.9 γκολ από αυτά που θα μπορούσαν να έχουν!

Με το σύνολο του Ντιέγκο Αλόνσο να έχει τη χειρότερη αναλογία Goals/xGoals στο πρωτάθλημα. 

Το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού και η… αδυναμία του Παναθηναϊκού  

Από την μεριά του Ολυμπιακού τα πράγματα είναι διαφορετικά.  

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν συνολικά 10 γκολ, έχοντας επιχειρήσει συνολικά 76 σουτ. Μοναδική ομάδα που έχει περισσότερα είναι η ΑΕΚ (79*). Γεγονός που βάζει σε νέους «πονοκεφάλους» τον Ντιέγκο Αλόνσο, μιας και ο Παναθηναϊκός είναι ο έκτος χειρότερος σύλλογος, σε ό,τι αφορά τα σουτ που δέχεται (85).  

Τα προβλήματα που πρέπει να λύσουν οι «πράσινοι» έχουν και συνέχεια.

Τα 10 τέρματα του Ολυμπιακού που προαναφέραμε έχουν προέλθει όλα από προσπάθειες εντός της μεγάλης περιοχής (ένα πέναλτι). Άρα φτάνουμε στον αριθμό εννιά.  

Οι γηπεδούχοι του ντέρμπι της αγωνιστικής δέχονται γκολ μόνο από το… αγαπημένο σημείο του γηπέδου του συνόλου του Μεντιλίμπαρ.  

Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο μετράει τέσσερα γκολ παθητικό εντός της δικιάς της περιοχής σε κανονική ροή παιχνιδιού. Με μία εύστοχη εκτέλεση φάουλ και ένα πέναλτι να μην συγκαταλέγονται.  

Θα μπορέσει το «τριφύλλι» στο ντέρμπι «αιωνίων» να βρει απάντηση στα προβλήματά του ή και πάλι θα πληγωθεί από τα ίδια λάθη;  

*Οι αριθμοί είναι πριν την έναρξη της 7ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League

Σχετικά άρθρα