Αρχική > ΜΠΑΣΚΕΤ > STOIXIMAN GBL > Άρης – ΑΕΚ 59-70: Άλωσε το «Παλέ» με όπλο την άμυνα!

Άρης – ΑΕΚ 59-70: Άλωσε το «Παλέ» με όπλο την άμυνα!

Με άμυνα από ατσάλι, η ΑΕΚ κέρδισε μετά από τρία χρόνια στο «Παλέ» τον Άρη (59-70) και άφησε υποσχέσεις.

Πρεμιέρα με… σκυλομαχία και μεγάλη θριαμβεύτρια την ΑΕΚ. Η πρεμιέρα της Stoiximan GBL έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη με την πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση του Άρη κόντρα στη «Βασίλισσα». Αγώνας που δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο. Μικρή σημασία βέβαια έχει αυτό βέβαια για την ΑΕΚ που μετά από τρεις σερί ανεπιτυχείς προσπάθειες, έφυγε και πάλι με το διπλό από το «Παλέ» (59-70).

Παιχνίδι λαθών και από τις δύο ομάδες (17 και 13) που δεν είχαν ξεκάθαρες ιδέες στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Μπερδεμένος για μία ακόμα φορά ο Άρης που μετρά τρεις ήττες σε ισάρριθμα παιχνίδια ενώ η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα που πετούσε… σπίθες στην άμυνα, παρά την μέτρια εμφάνιση του Χέιλ 95π., 6 ριμπ., 2 ασ.) που έμεινε χαμηλά, βρήκε τις λύσεις για να δώσει συνέχεια στην νικηφόρα ευρωπαϊκή πρεμιέρα.

Γεμάτη εμφάνιση από τον κορυφαίο Σι Τζέι Μπράις που είχε 18 πόντους και έξι ριμπάουντ, ενώ διψήφιοι ήταν και οι Κουζμίνσκας (12π. με δύο καθοριστικά τρίποντα), Χαμπ (10π, 4 ασ.).

Με το… σταγονόμετρο σκόραραν οι Θεσσαλονικείς για ένα ακόμα ματς που έχουν ανάγκη την επάνοδο των Χοτζ και Λασζέφσκι, η οποί δεν αργεί. Έπρεπε να φτάσει στο 35′ και κάτι για να ξεπεράσει ο Άρης τους 50 πόντους.

Χέρι χέρι πήγαιναν οι δύο ομάδες μέχρι και την τρίτη περίοδο όπου το ένα λάθος διαιδεχόταν το άλλο. Ο Γούντμπουρι έδινε λύσεις αλλά έμοιαζε αρκετά μόνος με τον Τολιόπουλο άστοχο και έξω από τα νερά του και τον Μποχωρίδη στο μηδέν.

Η ΑΕΚ από την τρίτη περίοδο έδειξε πως πατά καλύτερα στα πόδια της ενώ στο τέταρτο δεκάλεπτο κυριάρχησε ολοκληρωτικά βρίσκοντας κάποια μεγάλα σουτ από τον άστοχο – πλην όμως κομβικό ποικιλοτρόπως μέχρι εκείνο το σημείο – Μιντάουγκας Κουζμίνσκας για να ξεμακρύνει.

Οι Θεσσαλονικείς που δεν είχαν καθαρό μυαλό έβαλαν μόλις δύο πόντους σε 5μιση και αυτό το πλήρωσαν. Ο Γκρέι έκανε αισθητή την παρουσία του και στις δύο πλευρές του παρκέ (8 πόντους στην τέταρτη περίοδο), ανεβάζοντας διαρκώς τη διαφορά που στο τελευταίο διάστημα βρισκόταν σταθερά σε διψήφια τιμή.

Όσο άδειαζε η άμμος στην κλεψύδρα του αγώνα, τόσο πιο σίγουρη έμοιαζε η νίκη της επιβλητικής στο δεύτερο ημίχρονο ΑΕΚ που ξέφυγε και με 66-51 (3’02”).

Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να ψαλιδίσουν κάπως τη διαφορά μέχρι το φινάλε για το τελικό 59-70 που δεν ικανοποίησε τον κόσμο τους που βρέθηκε στις κερκίδες.

Δείτε τα στατιστικά του Αγώνα ΕΔΩ

Τα Δεκάλεπτα: 17-14, 29-26, 41-44, 59-70

ΑΡΗΣ (Καστρίτης): Μπανκς 2, Νόλεϊ 3 (7 ριμπάουντ), Ντε Τζούλιους 17 (4/5 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Γούντμπερι 15 (6 ριμπάουντ), Μαντζούκας 5, Άλκινς 3, Τολιόπουλος 7, Χατζηδάκης, Γκιουζέλης 1, Μποχωρίδης 2, Πουρλίδας, Ρόμπερτς 4

ΑΕΚ Betsson (Σάκοτα): Χαμπ 10 (2/7 τρίποντα), Νετζήπογλου 5, Κουζέλογλου 5, Γκόλντεν 4 (5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Χέιλ 5 (0/6 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Γκρέι 9 (6 ριμπάουντ), Σκορδίλης, Καράμπελας, Φλιώνης 2, Μπράις 18 (1/1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Φίλλιος, Κουζμίνσκας 12 (4 ριμπάουντ)

Tags:

Σχετικά άρθρα