Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > ΔΙΕΘΝΗ > ΙΤΑΛΙΑ > Σκοτ ΜακΤόμινεϊ: Ο Σκωτσέζος «πρίγκηπας» της Νάπολι! (video)

Σκοτ ΜακΤόμινεϊ: Ο Σκωτσέζος «πρίγκηπας» της Νάπολι! (video)

Xρειαζόταν ένα περιβάλλον που θα του έδειχνε εμπιστοσύνη. O Aντόνιο Κόντε του το πρόσφερε. Ο ΜακΤόμινεϊ προκαλεί θόρυβο στον ιταλικό νότο και «ζορίζει» τον Τεν Χαγκ!

ΜΑΚΤΟΜΙΝΕΪ ΝΑΠΟΛΙ

Ένας Σκωτσέζος στα γήπεδα της Ιταλίας. Καθόλου συνηθισμένο σωστά;

Κι όμως, ο Αντόνιο Κόντε επέμεινε πολύ στον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις για την απόκτηση του 27χρονου Σκοτ ΜακΤόμινεϊ. Ο Σκωτσέζος είχε από καιρό τοποθετηθεί στη λίστα των «ανεπιθύμητων» της Γιουνάιτεντ. Λίγο πολύ, με εντολή Έρικ Τεν Χαγκ.

Ο Τεν Χαγκ… τον έστειλε στη Νάπολι!

Και κάπως έτσι, 30 περίπου εκατομμύρια ευρώ κόστισε η μετακίνηση του Σκωτσέζου στην ομάδα του ιταλικού νότου. Ένα ποσό που μέσα στην παράνοια της εποχής, μοιάζει μικρό για την συνεισφορά και τις προσδοκίες που έχουν δημιουργήσει οι πρώτες εμφανίσεις του ΜακΤόμινεϊ με τον ναπολιτάνικο θυρεό στο στήθος.

Στην αναμέτρηση με την Κόμο (04/10), ο Σκωτσέζος «βρήκε δίχτυα» έπειτα από μόλις 26 δευτερόλεπτα. Έπειτα από πολύ όμορφο ομαδικό ποδόσφαιρο και τον Λουκάκου να θυμίζει τις παλιές καλές εποχές. Ο Αντόνιο Κόντε παίρνει τα εύσημα. Ο ΜακΤόμινεϊ βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά σε σύντομο χρόνο. Είχε βάλει γκολ και στο παιχνίδι απέναντι στο Παλέρμο για τη «φάση των 32» του Coppa Italia. Πάλι σε συνεργασία με τον Λουκάκου. Οι δυο τους έχουν σχηματίσει έναν ισχυρό και ελπιδοφόρο, επιθετικό πόλο για την ομάδα του Κόντε.

Η επιλογή του ΜακΤόμινεϊ και η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του Σκωτσέζου έχουν φέρει τη Νάπολι στη κορυφή του πίνακα με 16 βαθμούς. Ουσιαστικά, ο 27χρονος μέσος ήρθε για να καλύψει το κενό του Πιοτρ Ζιελίνσκι. Και μέχρι στιγμής πηγαίνει περίφημα.

Ο Κόντε τον καθιερώνει και τον απογειώνει!

Η εικόνα και η συνεισφορά του ΜακΤόμινεϊ από τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν έχουν φέρει «μουρμούρα» και στο Μάντσεστερ. Κυρίως, η απόφαση του Τεν Χαγκ να «κόψει» τον Σκωτσέζο από την ομάδα και να τον προσφέρει στη Νάπολι. Mε μόνη ενδεκαδάτη επιλογή τον Κόμπι Μέινου είναι εύλογο να αναλογιστεί κανείς εάν τελικά ο ΜακΤόμινεϊ δικαιούταν μία πραγματική ευκαιρία. Μία θέση στην ενδεκάδα.

Το γκολ που σημείωσε στο παιχνίδι με την Κόμο (04/10) είναι το τρίτο γρηγορότερο στην ιστορία της ομάδας, μετά από εκείνο του Λαβέτσι το 2008 (25”) και του Λοσάνο το 2021 (9”). Όσο ο ίδιος περιβάλλεται από εμπιστοσύνη, είναι δεδομένο πως μέσα στη χρονιά θα προκαλεί ντόρο. Για την ώρα. Κερδίζει το απαιτητικό κοινό του «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα». Ο ίδιος ανταποδίδει και παίζει το ποδόσφαιρο που ξέρει καλά. Μετράει πέντε συμμετοχές με τη Νάπολι και καταγράφει 300 αγωνιστικά λεπτά. Σε αυτό το διάστημα που αγωνίζεται είναι παντού στο γήπεδο. Καταπίνει χιλιόμετρα και έχει και ουσιαστική συνεισφορά. 2 γκολ και 1 ασίστ. Ήδη.

Στο Μάντσεστερ όσο τα πράγματα πηγαίνουν λάθος, ο ΜακΤόμινεϊ θα αποτελεί ένα ακόμη καρφί στο κοφίνι του Έρικ Τεν Χαγκ.

Σχετικά άρθρα