Αρχική > ΜΠΑΣΚΕΤ > EUROLEAGUE > Η Euroleague θα τρέξει πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του «ταύρου εν υαλοπολείω» Καμπάτσο

Η Euroleague θα τρέξει πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του «ταύρου εν υαλοπολείω» Καμπάτσο

Ο Φακούντο Καμπάτσο ξέφυγε και η Euroleague προτίθεται να τον τιμωρήσει.

Ακριβά θα πληρώσει όπως φαίνεται ο Φακούντο Καμπάτσο την έκρηξη του στο φινάλε της πρεμιέρας με το αριστερό της Ρεάλ στην Euroleague 2024-25 στο νεότευκτο γήπεδο της Μπάγερν. Οι Βαυαροί «τσαλάκωσαν» τη «Βασίλισσα» στο γυάλινο παρκέ τους και την ανάγκασαν διά του παθήματος να συνειδητοποιήσει πως τη νέα σεζόν δεν θα κάνει περίπατο στην κανονική διάρκεια.

Σε ένα παιχνίδι με πολλές ανατροπές στο σκορ, το σύνολο του Χέρμπερτ χάρις τους υπέροχους – άρτι αφιχθέντες – από το Μιλάνο Νέιπιερ και Φόιγκτμαν (double-double) έκανε την έκπληξη.

Κομβική φάση για την εξέλιξη του παιχνιδιού και την επικράτηση της Μπάγερν πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ (97-89) ήταν η απόπειρα του Φακούντο Καμπάτσο να ισοφαρίσει το ντέρμπι στα 14” για το τέλος.

Ο Αργεντίνος «μάγος» έκανε air-ball σε προσπάθεια για τρεις, ο Λούτσιτς πήρε το ριμπάουντ και κέρδισε το φάουλ απο τον Ντεκ δευτερόλεπτα αργότερα. Οι διαιτητές αποφάσισαν non call στο τρίποντο του Καμπάτσο και εκείνος βγήκε από τα ρούχα του.

Ο οργανωτής των «μερένγκες» που ήταν και ο κορυφαίος της στην πρεμιέρα με 19 πόντους και 9 ασίστ, τρελάθηκε που δεν πήρε το σφύριγμα και διαμαρτυρήθηκε έντονα στον ρέφερι Σαούλιους Ράτσις, φωνάζοντας «είναι γαμ@@@ φάουλ». Ο Λατινοαμερικάνος πόιντ γκαρντ μάλιστα που αποβλήθηκε με ντισκαλιφιέ, επιχείρησε να κινηθεί απειλητικά σε βάρος του διαιτητή όντας έξω φρενών, με τον πιο ψύχραιμο Σερτζ Ιμπάκα να επεμβαίνει σε ρόλο… πυροσβέστη.

Τη σκυτάλη στις διαμαρτυρίες πήρε ο αρχηγός Σέρχιο Γιουλ που ζήτησε το λόγο από τον ρέφερει ενώ και ο Τσους Ματέο διαμαρτυρήθηκε στη Συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τη Marca, η Euroleague που έχει γίνει πιο αυστηρή σε συμπεριφορές που υπερβαίνουν τα όρια, πρόκεται να ξεκινήσει πειθραχική διαδικασία για να τιμωρήσει τον Φακούντο Καμπάτσο. Η απόφαση αναμένεται να γίνει γνωστή την επόμενη εβδομάδα. Μάλιστα δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ακόμα και τιμωρίας αποκλεισμού από κάποιο ματς πέρα από το δεδομένο χρηματικό πρόστιμο που θα του επιβληθεί.

Σχετικά άρθρα