Αρχική > ΜΠΑΣΚΕΤ > NBA > Λίλαρντ: «Δεν μπορεί να λειτουργήσει μεμιάς η συνεργασία με τον Γιάννη»

Λίλαρντ: «Δεν μπορεί να λειτουργήσει μεμιάς η συνεργασία με τον Γιάννη»

Στον χρόνο που χρειάζεται προκειμένου να αναπτυχθεί χημεία με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στάθηκε ο Ντέμιαν Λίλαρντ.

Σε δηλώσεις σχετικά με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο προχώρησε ο Ντέμιαν Λίλαρντ. Ο 34χρονος μίλησε για τη συνύπαρξή του με τον Greek Freak στους Μιλγουόκι Μπακς και το ΝΒΑ.

Τόνισε πως χρειάζεται χρόνος για να αναπτυχθεί η μεταξύ τους χημεία και η συνεργασία ανάμεσα σε δύο σταρ. Επιπλέον επισήμανε και το πως θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για να βολέψει την ομάδα σαν σύνολο.

Συγκεκριμένα ο Λίλαρντ δήλωσε:

«Δεν μπορείς να περιμένεις από τη μια στιγμή στην άλλη να βρουν τον τρόπο συνεργασίας τους δύο μεγάλοι παίκτες. Νομίζω πως ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει αυτό. Κοιτάζουν απλά το ρόστερ και λένε “αυτός ο παίκτης είναι σπουδαίος, ο άλλος το ίδιο. Έχεις αυτό το στοιχείο, έχεις το άλλο” και νομίζουν ότι έτσι δουλεύει απλά. Πρέπει όμως να υπάρχει η σκέψη για το πώς λειτουργεί συνολικά.

Εγώ κι ο Γιάννης είναι κάτι σημαντικό, αλλά πρέπει να δούμε πώς θα δουλέψει καλύτερα για όλους μέσα στην ομάδα. Υπάρχουν πολλοί παίκτες σε μία ομάδα και πρέπει να είσαι σε θέση να κάνεις το καλύτερο για την επιτυχία του συνόλου. Οπότε, νομίζω ότι ο κόσμος κοιτάζει τους… δύο και δεν βλέπουν τη μεγάλη εικόνα μίας ολόκληρης ομάδας».

Την περασμένη σεζόν ο Λίλαρντ είχε κατά μέσο όρο 24.3 πόντους, 6.7 ασίστ και 4.2 ριμπάουντ. Από την άλλη ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 30.4 πόντους, 6.5 ασίστ και 11.5 ριμπάουντ.

Σχετικά άρθρα