Αρχική > ΜΠΑΣΚΕΤ > EUROLEAGUE > Euroleague: Απότομη προσγείωση για τη Ρεάλ στα εγκαίνια της Μπάγερν, έστειλε μήνυμα η Μπασκόνια

Euroleague: Απότομη προσγείωση για τη Ρεάλ στα εγκαίνια της Μπάγερν, έστειλε μήνυμα η Μπασκόνια

Η Μπάγερν έδωσε ένα καλό μάθημα στη Ρεάλ , την ίδια ώρα που η Μπασκόνια βροντοφώναξε παρούσα. Χορταστική πρεμιέρα στη Euroleague.

Η πολυαναμενόμενη Euroleague έφτασε και δικαίωσε με το… καλημέρα τις προσδοκίες για έναν πολύ αναταγωνιστικό αγώνα δρόμου με αρκετές εκπλήξεις και «γκέλες» των μεγάλων. Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα βίωσαν στο… πετσί τους την αναβάθμιση του προϊόντος από την πρώτη κιόλας στροφή.

Η πρεμιέρα έκρυβε όντως εκπλήξεις. Το κακό φεγγάρι της Ρεάλ συνεχίστηκε και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στην οποία επιδιώκει να κυριαρχήσει ξανά. Με «στραβές» σαν και αυτή όμως στο Μόναχο δύσκολα θα τα καταφέρει.

Το σύνολο του Τσους Ματέο, μετά την απώλεια του ισπανικού Super Cup και την ήττα-σοκ στην πρεμιέρα της ACB από την νεοφώτιστη Κορούνια, την πάτησε και στο γυάλινο παρκέ νεότευκτου γηπέδου της Μπάγερν από την τοπική ομάδα που φεγγοβολούσε (98-87) και της έριξε σχεδόν κατόστάρα.

Αρκετές οι διακυμάνσεις στο σκορ με την ομάδα του Χέρμπερτ να δείχνει από νωρίς τα… δόντια της, τους Μαδριλένους να ελέγχουν την κατάσταση στο δεύτερο μέρος και τη Μπάγερν να προσπερνά στο τελευταίο πεντάλεπτο δίχως να κοιτάξει ξανά πίσω.

Πλασματική η τελική διαφορά (+9) καθώς η «Βασίλισσα» μπορούσε μέχρι και να ισοφαρίσει στο φινάλε αν το non call πάνω στον Καμπάτσο δινόταν φάουλ σε προσπάθεια για τρεις (92-89 με 8.9” να απομένουν). Έκρηξη από τον Αργεντινό που δεν πήρε το σφύριγμα και αποβλήθηκε.

Χέρι αλφάδι από τον αρχηγό Λούτσιτς στο τέλος από τη «γραμμή της φιλανθρωπίας», φοβερή εμφάνιση από τους εκ Μιλάνου αφιχθέντες Νέιπιερ και Φόιγκτμαν που σταμάτησαν στους 25 και 19 πόντους αντίστοιχα την ίδια ώρα που είχε και 10 ριμπάουντ ο πρωταθλητής κόσμου.

Ξεχώρισε ο μαινόμενος στο τέλος Καμπάτσο για τη Ρεάλ με 19 πόντους και 9 ασίστ ενώ άξιος συμπαραστάτης του πλην όμως όχι αρκετός ήταν ο Ντζάναν Μούσα με 18π.

Διψήφιος και με φοβερό buzzer beater ημιχρόνου από το κέντρο ο Ράταν Μέις.

Τα δεκάλεπτα: 26-29, 52-51, 64-73, 97-89.

Μπασκίνα – Παρτιζάν 88-82

Η Μπασκόνια του δευτέρου ημιχρόνου πετούσε… φωτιές στην «Fernando Buesa Arena» απέναντι σε μία Παρτιζάν που αναμένεται από πολλούς να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν στη Euroleague.

Με 56 πόντους ενεργητικό στο δεύτερο μέρος και τους Χάουαρντ-Μονέκε να παίρνουν μπρος, οι Βάσκοι προσπέρασαν στο 35′ για το 73-72 και δεν ξανακοίταξαν πίσω. Κομβικός ο Τρεντ Φόρεστ που είχε 10 πόντους, τους 8 στην τελευταία περίοδο. Πήγε στράφι η εμφάνιση του Ταϊρίκ Τζόουνς (22π. με 9/10 διπ.) που έκανε και ένα ΤΡΟΜΕΡΟ poster κάρφωμα πάνω από τον Ντιόπ.

Στο μηδέν έμεινε ο Ρογκαβόπουλος (0/1 διπ., 0/1 τριπ. σε 6’55”) ενώ για την Παρτιζάν του Ομπράντοβιτς δεν έπαιξε ο τραυματίας Αϊζέια Μάικ, ο… NBAer Ντουέιν Γουάσινγκτον και ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι.

Τα Δεκάλεπτα: 16-17, 32-38, 59-60, 88-82

Μακάμπι – Βιλερμπάν 89-82

Η χαρά της γηπεδούχου, όσο μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο στην περίπτωση της Μακάμπι συνεχίστηκε και στο Βελιγράδι. Το σύνολο του Κάτας τα βρήκε σκούρα κόντρα στην ιδιαίτερα μαχητική Βιλερμπάν όμως στο φινάλε έτρεξε ένα επιμέρους 12-0 και το γύρισε για να μπει στη διοργάνωση με το… δεξί.

ΑΠΙΘΑΝΑ πράγματα από τον Ταμίρ Μπλατ που μέτρησε 21 πόντους (4/5 δίποντα, 4/4 τρίποντα, 1/1 βολή), 12 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη και 36 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, βάζοντας πλώρη για το βραβείο του MVP της αγωνιστικής. Στους 15 ο Χόαρντ (4 ριμπάουντ) και στους 13 πόντους ο Λόιντ (2 ασίστ).

Για τους απαρηγόρητους Γάλλους που το πάλεψαν, 17 είχε ο Λοβέρν.

Τα δεκάλεπτα: 26-31, 51-52, 71-71, 89-82

Σχετικά άρθρα