Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > STOIXIMAN SUPER LEAGUE > «Για το repeat ή και κάτι… καλύτερο»: Ο Βόκολος επιστρέφει στη Λαμία, για να συνεχίσει αυτό που άφησε στη μέση!

«Για το repeat ή και κάτι… καλύτερο»: Ο Βόκολος επιστρέφει στη Λαμία, για να συνεχίσει αυτό που άφησε στη μέση!

Ο Λεωνίδας Βόκολος επιστρέφει στη Λαμία τέσσερις μήνες μετά την αποχώρησή του για να επαναλάβει την ιστορία. Ή ακόμα και για να πετύχει κάτι… καλύτερο!

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Η κίνηση από τη Λαμία να επαναφέρει τον Λεωνίδα Βόκολο στον πάγκο της, μπορεί μόνο να την ωφελήσει.

«Διαζύγιο» μετά από επτά αγώνες

Από την Τρίτη (01/10), ο Μαρίνος Σατσιάς αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της Λαμίας. Ο Κύπριος τεχνικός ανέλαβε τις τύχες του συλλόγου τον περασμένο Ιούλιο. H θητεία του έμελλε να είναι σύντομη, όμως, κάτι που λίγοι θα περίμεναν έπειτα από τις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Συγκεκριμένα, η ομάδα της Φθιώτιδας ξεκίνησε τη σεζόν στην Stoiximan Super League με νίκη επί του Παναιτωλικού εκτός έδρας. Εν συνεχεία απέσπασε τον βαθμό της ισοπαλίας στην «OPAP Arena» από την ΑΕΚ. Έκτοτε, ωστόσο, πήρε την κάτω βόλτα και η συγκομιδή ενός βαθμού σε τέσσερις αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα, καθώς και ο αποκλεισμός στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson από την Κηφισιά, έφεραν τον Μαρίνο Σατσιά στην πόρτα της εξόδου.

Στο ίδιο σημείο ήταν ο Λεωνίδας Βόκολος πριν από τέσσερις περίπου μήνες. Τότε το συμβόλαιο του 54χρονου προπονητή με τη Λαμία έφτανε στο τέλος του. Παρά τις όποιες διαπραγματεύσεις, οι δύο πλευρές δεν συμφώνησαν σε ανανέωση και τράβηξαν χωριστούς δρόμους.

«Μαζί δεν κάνουν και χώρια δεν μπορούν»

Έπειτα από την αποχώρηση του Σατσιά όμως, οι δρόμοι Λαμίας και Βόκολου συναντιούνται ξανά. Οι όποιες διαφορές υπήρξαν τον περασμένο Ιούνιο στις διαπραγματεύσεις τους φαίνεται πως κάμφθηκαν και οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια.

Άλλωστε, πού αλλού θα μπορούσε να απευθυνθεί η Λαμία; Στον προπονητή που την οδήγησε μέσα από μία ξέφρενη πορεία στα Play Offs της Stoiximan Super League για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Ο Λεωνίδας Βόκολος λοιπόν επιστρέφει για να συνεχίσει τη δουλειά που άφησε στη μέση, σε έναν σύλλογο που όπως ο ίδιος δήλωσε «έχει περάσει σε άλλο επίπεδο μετά από τη συμμετοχή στα Play Offs». Πιο αναλυτικά, ο Έλληνας τεχνικός στους 14 περίπου μήνες που κάθισε στον πάγκο της Λαμίας «έγραψε» 50 αγώνες και εκτός από τα play off το 2024, την κράτησε στην κατηγορία έναν χρόνο νωρίτερα.

Για την ακρίβεια, η Λαμία ήταν τελευταία στη βαθμολογία την ημέρα που ανέλαβε ως πρώτος προπονητής ο Βόκολος τον Φεβρουάριο του 2023, αλλά ένα εξάμηνο μετά τερμάτισε μία θέση πάνω από τον υποβιβασμό. Γυρίζοντας στο παρόν, η ομάδα της Φθιώτιδας είναι σε μία παρόμοια κατάσταση. Αν και ακόμη πολύ νωρίς στη σεζόν για συμπεράσματα, είναι εμφανές ότι θα παλέψει σκληρά για την παραμονή. Και σε αυτή την προσπάθεια θα έχει δίπλα της τον άνθρωπο που ήδη έφερε εις πέρας μία τέτοια αποστολή.

Σχετικά άρθρα