Αρχική > ΜΠΑΣΚΕΤ > EUROLEAGUE > Ο Τρινκιέρι εξήρε Παναθηναϊκό & Ολυμπιακό: «Έχουν 6-7 πενταδάτα γκαρντ, δεν έχει ξανασυμβεί αυτό»

Ο Τρινκιέρι εξήρε Παναθηναϊκό & Ολυμπιακό: «Έχουν 6-7 πενταδάτα γκαρντ, δεν έχει ξανασυμβεί αυτό»

Εντυπωσιασμένος ο Αντρέα Τρινκιέρι με το επίπεδο της Euroleague και το βάθος σε συνδυασμό με την ποιότητα της backcourt Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

Όλα τριγύρω αλλάζουνε και ο απολαυστικός Αντρέα Τρινκιέρι ίδιος μένει. Κάθε συνέντευξή του και μία αφορμή για κουβέντα, γέλιο, συζήτηση, προβληματισμό. Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελλάδος παίρνει μεγάλο βαθμό στο επικοινωνιακό σκέλος, όντας ταυτοχρόνως ένας από τους πιο αγαπητούς προπονητές της διοργάνωσης.

Η αρκετά αλλαγμένη Ζαλγκίρις της αγωνιστικής περιόδου 2024-25 κάνει πρεμιέρα στο «σπίτι» της το βράδυ της Πέμπτης (3/10) κόντρα στην απρόβλεπτη Μπαρτσελόνα και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του αγώνα, ο πληθωρικός Αντρέα Τρινκιέρι έδωσε… τροφή για συζήτηση.

Μεταξύ άλλων ο Ιταλός τεχνικός αποθέωσε τους δύο «αιώνιους» καθώς και τη Φενέρ ενώ δήλωσε ανυπόμονος και ενθουσιασμένος με την νέα σεζόν που επίκειται να ξεκινήσει.

«Τι να πω για τη νέα σεζόν; Δεν μ’ αρέσουν οι βαρετοί άνθρωποι και δεν θέλω να είμαι ένας τέτοιος. Αλλά κατά την άποψή μου αυτή θα είναι μία από τις πιο δυνατές εκδόσεις διαχρονικά. Πέρα από το δεδομένο θέαμα, θα πρέπει να κολυμπήσουμε σε αυτές τις θάλασσες. Αρκετοί οι καρχαρίες και οι μεγάλες ομάδες. Η πρόκληση είναι τεράστια και η μάχη σκληρή» σχολίασε αρχικά.

Όταν ρωτήθηκε για τον τραυματισμό του Μπρέιντι Μάνεκ έδωσε και πάλι… ρέστα. «Δεν σκέφτομαι έτσι. Πέντε θα είχα ούτως ή άλλως στο παρκέ και θα είναι ετοιμοπόλεμοι. Έχω πλάνο για κάθε έναν από τους παίκτες μου. Δεν έχω μονάχα έναν γιο, αλλά 13.»

Προς το τέλος ζητήθηκε από τον Αντρέα Τρινκιέρι να γίνει πιο συγκεκριμένος αναφορικά με την ποιότητα που υπάρχει, κάνοντας λόγο στους δύο «αιώνιους».

«Ο αριθμός των καλών παικτών στις μεγάλες ομάδες είναι εκπληκτικός, όπως και ο αριθμός των διαφορετικών επιλογών που έχει κάθε ομάδα είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά. Για παράδειγμα η Φενέρμπαχτσε πήρε τον Μαριάνοβιτς, απλά για να έχει ένα μεγάλο κορμί, επειδή δεν είχε τέτοιο παίκτη και πλέον έχει τα πάντα στους ψηλούς. Έχουν έξυπνους ψηλούς, σκληρούς, αθλητικούς και αυτό είναι απλά ένα παράδειγμα.

Αν μετρήσει κανείς πόσους γκαρντ έχουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στο ρόστερ τους, αυτό δεν έχει ξανασυμβεί. Έχουν περίπου 6-7 ‘πενταδάτους’. Πιστεύω ότι αυτό είναι που άλλαξε περισσότερο στην Euroleague το καλοκαίρι», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα