Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > CHAMPIONS LEAGUE > Τα τείχη του Μάντσεστερ: Η Σίτι γίνεται «Γιουνάιτεντ του 2009», αλλά το φινάλε θα είναι πικρό; (video)

Τα τείχη του Μάντσεστερ: Η Σίτι γίνεται «Γιουνάιτεντ του 2009», αλλά το φινάλε θα είναι πικρό; (video)

H Μάντσεστερ Σίτι συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πανηγύρισε το πρώτο της «τρίποντο» στη League Phase του Champions League και πλέον βρίσκεται μία… ανάσα από το να καταρρίψει ένα ρεκόρ που μόνο η συμπολίτισσα της Γιουνάιτεντ έχει καταφέρει!

Μάντσεστερ Σίτι Champions League

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν τα βρήκε «σκούρα» απέναντι στη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Έφτασε σε μία άνετη νίκη (01/10, 0-4), για τη δεύτερη αγωνιστική της League Phase του Champions League.  

Η εν λόγω επικράτηση ίσως δεν έχει καμία απολύτως σημασία στο τέλος της σεζόν. Όμως, ήταν αρκετή για να ισοφαρίσει ένα μοναδικό ρεκόρ!  

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έφτασε τη συμπολίτισσα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε συνεχόμενα αήττητα παιχνίδια (25) στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση.  

Ένα ρεκόρ που… έστεκε αγέρωχο από το 2009. Όταν το σερί των «κόκκινων διαβόλων» τελείωσε στον τελικό της Ρώμης, απέναντι στην Μπαρτσελόνα!

Πλέον, στο Μάντσεστερ ανήκει αυτή η πρωτιά. Οι «πολίτες», όμως, διεκδικούν την αποκλειστικότητα στην κορυφή. Το μόνο που μένει; Η αποφυγή της ήττας απέναντι στη Σπάρτα Πράγας (23/10, 22:00), στην 3η αγωνιστική της League Phase!  

Από πότε έχει να ηττηθεί η Μάντσεστερ Σίτι στο Champions League; 

Τελευταία φορά που οι Άγγλοι γνώρισαν την ήττα σε ευρωπαϊκό αγώνα; Απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στις 5 Μαΐου του 2022!  

Τότε, η «βασίλισσα» αν και βρισκόταν με την… πλάτη στον τοίχο μέχρι το 90ο λεπτό. Κατάφερε να σκοράρει δύο φορές μέσα σε λίγα λεπτά και έστειλε τον αγώνα στην παράταση!  

Στο έξτρα τριαντάλεπτο οι Μαδριλένοι σκόραραν ξανά με τον Καρίμ Μπενζεμά και «έκλεισαν» εισιτήριο για τον τελικό του Παρισιού.  

Αντίπαλός της η Λίβερπουλ, αλλά ούτε αυτή μπόρεσε να σταματήσει τη «βασίλισσα». Αφού στο φινάλε της σεζόν, κατέκτησε εκείνη τη σεζόν το 14ο Champions League της ιστορίας της!  

Ποιους θα αντιμετωπίσει η Μάντσεστερ Σίτι στη League Phase;  

Στο σήμερα, οι «πολίτες» έχουν αφήσει πίσω τους το παρελθόν. Θέλουν την κορυφή της Ευρώπης για δεύτερη φορά, μέσα σε τρεις σεζόν!

Θα τα καταφέρουν; Κανείς δεν το ξέρει. Το μόνο σίγουρο είναι πως είναι μία… ανάσα από την κατάρριψη του ρεκόρ της Γιουνάιτεντ. Και σίγουρα, θα προσπαθήσουν και να το διευρύνουν. Πέραν της Σπάρτα Πράγας, όμως; Τι ακολουθεί;

Αναλυτικά το πρόγραμμα των «πολιτών», στον δρόμο προς τα 31 σερί αήττητα παιχνίδια:

Μάντσεστερ Σίτι – Σπάρτα Πράγας (23/10, 22:00)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Μάντσεστερ Σίτι (05/11, 22:00)

Μάντσεστερ Σίτι – Φέγενορντ (26/11, 22:00)

Γιουβέντους – Μάντσεστερ Σίτι (11/12, 22:00)

Παρί Σεν Ζερμέν – Μάντσεστερ Σίτι (22/01, 22:00)

Μάντσεστερ Σίτι – Κλαμπ Μπριζ (29/01, 22:00)

Σχετικά άρθρα