Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > CHAMPIONS LEAGUE > Ένα ημίχρονο αρκούσε: Νίκη της Άρσεναλ (2-0) απέναντι στην Παρί και πρώτο «τρίποντο» στο Champions League! 

Ένα ημίχρονο αρκούσε: Νίκη της Άρσεναλ (2-0) απέναντι στην Παρί και πρώτο «τρίποντο» στο Champions League! 

Την πρώτη της νίκη στη League Phase του Champions League πήρε η Άρσεναλ, η οποία, κέρδισε με 2-0 την Παρί Σεν Ζερμέν!

Άρσεναλ Παρί Σεν Ζερμέν Champions League

Η Άρσεναλ χρειάστηκε ένα ημίχρονο απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν, για να πανηγυρίσει το πρώτο της τρίποντο στο Champions League.  

Οι Άγγλοι έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις τους και με δύο γκολ σε 15’ λεπτά (20’ Χάβερτς, 35’ Σάκα) έκαναν πιο εύκολη τη δουλειά. 

Δύο γκολ στο ημίχρονο για την Άρσεναλ και όλα έγιναν πιο εύκολα 

Οι «κανονιέρηδες» άνοιξαν το σκορ στο 20ο λεπτό, όταν ο Λεάντρο Τροσάρ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Χάβερτς πρόλαβε την έξοδο του Ντοναρούμα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.  

Στο 28’ η Παρί Σεν Ζερμέν είχε την πρώτη καλή της ευκαιρία, με τον Νούνο Μέντες να συγκλίνει και να σουτάρει, με την μπάλα να βρίσκει ελάχιστα το δοκάρι και να καταλήγει άουτ.  

Τρία λεπτά αργότερα και πάλι οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν στην επίθεση. Ο Ντουέ βρήκε με κάθετη πάσα τον Χακίμι εκείνος άφησε πίσω του τον Καλαφιόρι, αλλά ο Ράγια του είπε «όχι» απομακρύνοντας το σουτ του Μαροκινού. 

Μπορεί η Παρί να είχε τις ευκαιρίες, αλλά η Άρσεναλ ήταν αυτή που πανηγύρισε. Στο 35’ ο Μπουκάγιο Σάκα εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και πολύ έξυπνα οι συμπαίκτες του άφησαν την μπάλα να περάσει και την είδαν να καταλήγει στα δίχτυα, με τον Ντοναρούμα να αιφνιδιάζεται! 

Λίγο έλειψε να γίνει και το 3-0, με τον Ντοναρούμα να αποκρούει σουτ του Τροσάρ, από πολύ κοντινή απόσταση.  

Το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα να παίρνει ξεκάθαρο προβάδισμα για τη νίκη. 

Προσπάθησε, αλλά δεν σκόραρε η Παρί 

Στο 52’ και πάλι «χτύπησαν» οι γηπεδούχοι με τον Μαρτινέλι να σουτάρει με πολύ δύναμη από καλή θέση. Ο Ντουναρούμα, όμως, μπλόκαρε την μπάλα.

Λίγα λεπτά αργότερα πολύ κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματά του έφτασε ο Κάι Χάβερτς. Ο Γερμανός πήρε μία καρφωτή κεφαλιά στην περιοχή των Παριζιάνων, αλλά δεν ήταν αρκετά δυνατή για να καταλήξει στα δίχτυα. 

Στο 66’ ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Παρί, με τον Νέβες να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι, μετά από προβολή από τη μικρή περιοχή. 

Λίγο πριν τη συμπλήρωση του 80ου λεπτού οι Γάλλοι «φώναξαν» για πέναλτι. Η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Καλαφιόρι, αλλά ο διαιτητής μετά από παρέμβαση του VAR συνέχισε το παιχνίδι.  

Το ματς έληξε με το σκορ του ημιχρόνου και πλέον οι δύο ομάδες κοιτάζουν την… επόμενη ημέρα.  

Η Άρσεναλ αντιμετωπίζει τη Σαχτάρ Ντόνετσκ (22/10, 22:00). Οι φιλοξενούμενοι, από την αλλή, παίζουν εντός έδρας απέναντι στην Αϊντχόφεν (22/10, 22:00), για την 3η αγωνιστική του Champions League.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Άρσεναλ (Μ. Αρτέτα): Ράγια, Τίμπερ (46′ Κίβιορ), Γκάμπριελ, Σαλιμπά, Καλαφιόρι, Ράις, Πάρτεϊ (64′ Μερίνο), Σάκα (90′ Λούις-Σκέλι), Τροσάρ (74′ Ζεσούς), Χάβερτς, Μαρτινέλι 

Παρί Σεν Ζερμέν (Λ. Ενρίκε) Ντοναρούμα, Χακίμι, Μέντες, Πάτσο, Μαρκίνιος, Βιτίνια (64′ Βιτίνια), Νέβες, Ζαΐρ-Εμερί, Μπαρκολά, Λι, Ντουέ (64′ Κόλο Μουανί)

Σχετικά άρθρα