Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > EUROPA LEAGUE > Ολυμπιακός vs Όρτα: «Σήκωσε» ευρωπαϊκό, δεν γύρισε και επιστρέφει για το… 5/5!

Ολυμπιακός vs Όρτα: «Σήκωσε» ευρωπαϊκό, δεν γύρισε και επιστρέφει για το… 5/5!

Ο Αντρέ Όρτα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό, καθώς βρίσκεται κανονικά στην αποστολή της Μπράγκα για την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ο Ολυμπιακός μετράει αντίστροφα για τη δεύτερη αγωνιστική της League Phase του Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν την Μπράγκα το απόγευμα της Πέμπτης (03/10, 7:45). Όπως είναι λογικό τα φώτα είναι στραμμένα στον Αντρέ Όρτα.

Ο 27χρονος μέσος είναι κανονικά στην αποστολή των Πορτογάλων για την εν λόγω αναμέτρηση. Επιστρέφει στην Αθήνα, τέσσερις μήνες μετά από την κατάκτηση του Conference League με την ομάδα του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, ο Κάρλος Καρβαλιάλ έχει στη διάθεσή του τους:

Ματέους, Σα, Χόρνιτσεκ, Βίκτορ Γκόμεθ, Φερέιρα, Αρέι-Εμπί, Νιακατέ, Μαρίν, Ριμπέιρο, Καρβάλιο, Αντρέ Όρτα, Γκορμπί, Γκάρμπι, Μάρκες, Βασκονσέλος, Μπρούμα, Γκιτάνε, Ρικάρντο Όρτα, Ρότζερ, Ελ Ουαζανί, Γκάμπρι και Ρομπέρτο Φερνάντεθ.

Το σίριαλ χωρίς happy ending

Έπειτα από την άκρως επιτυχημένη περσινή σεζόν, υπήρξε η όρεξη να συνεχιστεί η συνεργασία του Όρτα με τον Ολυμπιακό. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν συνέβη.

Μάλιστα, η σχέση των δύο πέρασε από δυσκολίες. Το καλοκαίρι ακούστηκε πως ο ίδιος ήταν έτοιμος να ταξιδέψει για Αθήνα για την υπογραφή νέου συμβολαίου με τους Πειραιώτες. Αλλά για άγνωστους λόγους, δεν προχώρησε.

Η «δίψα» για το 5 στα 5

Φυσικά, ο Αντρέ Όρτα και πριν γίνει «ερυθρόλευκος», ήταν γνώριμος στα ελληνικά γήπεδα. Αρχικά, την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 η Μπράγκα αντιμετώπισε την ΑΕΚ στη φάση των ομίλων του Europa League. Απέσπασε το τρίποντο και στις δύο αναμετρήσεις (3-0, 2-4).

Στη συνέχεια, και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2023, οι Πορτογάλοι «έπαιξαν» κόντρα στον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο των προκριματικών του Champions League.

Ο πορτογαλικός σύλλογος και σε αυτήν την περίπτωση έκανε ξανά δύο νίκες (2-1, 0-1)! Γεγονός που κάνει τον Όρτα να ελπίζει. Τι να ελπίζει; Πως θα κάνει το απόλυτο!

Ο Πορτογάλος, λοιπόν, επιστρέφει ναι μεν ως πρωταθλητής Ευρώπης φορώντας την φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά ο ίδιος το βράδυ της Πέμπτης δεν θα επιτρέψει στην πρώην ομάδα του να του «κλέψει» την χαρά.

Σχετικά άρθρα