Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > ΔΙΕΘΝΗ > ΙΣΠΑΝΙΑ > Ένα μεγάλο «αντίο» έρχεται: Ο Ινιέστα «κρεμάει» τα παπούτσια του, σε… σημαδιακή ημερομηνία! (video)

Ένα μεγάλο «αντίο» έρχεται: Ο Ινιέστα «κρεμάει» τα παπούτσια του, σε… σημαδιακή ημερομηνία! (video)

Έφτασε η στιγμή. Λάτρεψε το ποδόσφαιρο και λατρεύτηκε, αλλά πλέον, ήρθε η ώρα, να πει «αντίο» ο σπουδαίος Αντρές Ινιέστα!

Αντρές Ινιέστα

Παγκόσμιο Κύπελλο, Champions League, πρωταθλήματα, διακρίσεις ή αλλιώς… Αντρές Ινιέστα!

Ο Ισπανός θρύλος, στα 40 πλέον χρόνια του, αποφάσισε να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και να απολαύσει την… απόσυρσή του!

Όπως έγινε γνωστό, με μία ανάρτηση που έκανε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο «X», η επίσημη ανακοίνωση της απόφασής του, δεν θα γίνει σε τυχαία ημερομηνία. Εν αντιθέσει, θα είναι σημαδειακή. 

Έτσι, στις 8 Οκτωβρίου θα αποσυρθεί οριστικά από την αγωνιστική δράση, με τον αριθμό να αντιπροσωπεύει το νούμερο που τον συντρόφευσε σχεδόν σε ολόκληρη την καριέρα του. 

Αντρές Ινιέστα: Ένα γκολ από… χρυσάφι!

Στην πλούσια καριέρα του, κατέκτησε σχεδόν τα πάντα. Προερχόμενος από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, τίμησε τα «μπλαουγκράνα» για 22 ολόκληρα χρόνια. Έπειτα, αποφάσισε να ταξιδέψει στην Ιαπωνία, για την Βίσελ Κόμπε, ενώ το φινάλε τον βρήκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συγκεκριμένα, στην Emirates Club.

Η τροπαιοθήκη του είναι γεμάτη. Γεύτηκε την κορυφή του Champions League σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις με την Μπαρτσελόνα, ενώ προσέθεσε στη συλλογή του ακόμα τρία παγκόσμια κύπελλα συλλόγων και ισάριθμα ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ.

Κατέκτησε τη La Liga εννέα φορές με τους Καταλανούς. Ενώ οι εγχώριοι τίτλοι του δεν σταματούν εκεί. Μέτρησε ακόμα, 6 ισπανικά κύπελλα και 7 Σούπερ Καπ στη χώρα του, όμως η αλήθεια είναι, πως την μεγαλύτερή του διάκριση, την βίωσε με τη εθνική του ομάδα. 

Πέρα από την κατάκτηση του EURO το 2008 και το 2012, έφτασε στην κορυφή του κόσμου με την Ισπανία, το 2010. Τότε, που η «φούρια ρόχα» επικράτησε στον τελικό κόντρα στην Ολλανδία, στη διοργάνωση της Νότιας Αφρικής, χάρη σε ένα γκολ από… χρυσάφι του Αντρές Ινιέστα, στην παράταση!

Ο Ισπανός θρύλος προσέφερε πολλά στο ποδόσφαιρο. Τόσο με τις ικανίτητές του ως παίκτης, όσο και με το ήθος του.

Άφησε το όνομά του χαραγμένο με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία του αθλήματος και σίγουρα, δύσκολα μπορεί να ξεχάσει κάποιος όσα πέτυχε…

Σχετικά άρθρα