Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > STOIXIMAN SUPER LEAGUE > Άκης Μάντζιος: Το μεγαλύτερο «όπλο» του Άρη απέναντι στον ΠΑΟΚ

Άκης Μάντζιος: Το μεγαλύτερο «όπλο» του Άρη απέναντι στον ΠΑΟΚ

Γιατί ο Άκης Μάντζιος είναι ο Νο.1 λόγος να νιώθει αισιόδοξος ο Άρης στην Τούμπα;

Ώρα ντέρμπι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αφού πριν το ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, υπάρχει το ΠΑΟΚ – Άρης στην Τούμπα! Η Stoiximan Super League στην 6η της στροφή, στρέφει το βλέμμα της σε Νέα Φιλαδέλφεια και Τούμπα. Κι αν ο Ντιέγκο Αλόνσο αντιμετωπίζει για πρώτη φορά την ΑΕΚ ως προπονητής, ο Άκης Μάντζιος ξέρει πολύ καλά τον ΠΑΟΚ. Και μάλιστα, είναι ο κύριος λόγος στον οποίο, ο Άρης μπορεί να στηρίζεται!

Ο 54χρονος Έλληνας προπονητής, χρειάστηκε να συναντήσει 28 φορές τον Ολυμπιακό ως κόουτς, για να καταγράψει την πρώτη του νίκη απέναντί του. Κάτι που επιχείρησε με έξι (!) συνολικά, διαφορετικές ομάδες. Ο λόγος για Πανιώνιο, Κέρκυρα, Λεβαδειακό, Πανθρακικό, Λαμία και φυσικά, Άρη. Απέναντι στον ΠΑΟΚ, όμως, όλα είναι διαφορετικά!

Ο Άκης Μάντζιος έχει νικήσει τέσσερις φορές τον ΠΑΟΚ σε αγώνα της Stoiximan Super League, ως προπονητής του Άρη! Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι η ομάδα που έχει κερδίσει περισσότερες φορές στη συγκεκριμένη διοργάνωση, μετά τον Παναιτωλικό (πέντε νίκες).

Στην τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων, ο Άρης ηττήθηκε. Ήταν εκείνο το do-or-die ματς, που ο ΠΑΟΚ έφυγε με το «διπλό» από το Κλεάνθης Βικελίδης και κατέκτησε το πρωτάθλημα της περσινής σεζόν, στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν.

Φέτος, αμφότεροι ενισχύθηκαν και ο κλήρος έφερε το πρώτο μεταξύ τους ματς στην Τούμπα (29/09, 20:30). Όσο κι αν στα ντέρμπι λέγεται πως δεν υπάρχουν φαβορί, ο ΠΑΟΚ θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του. Ένα πολύ σημαντικό «όπλο».

Από την άλλη, ο Άρης θα έχει στον πάγκο του τον Άκη Μάντζιο. Και σύμφωνα με όσα δείχνουν οι αριθμοί, δεν υπάρχει καλύτερος για τους «κίτρινους» σε αυτήν την αποστολή!

Σχετικά άρθρα