Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > ΔΙΕΘΝΗ > ΚΟΣΜΟΣ > Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 2025: Στη Νέα Υόρκη ο τελικός

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 2025: Στη Νέα Υόρκη ο τελικός

Ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων 2025 θα διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στο «MetlLife Stadium».

Μετά τις αλλαγές που είδαμε στα Κύπελλα Ευρώπης, αναμένεται να συναντήσουμε και νέα πράγματα σε ό,τι αφορά τον τρόπο διεξαγωγής στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Η FIFA στην προσπάθειά της να κάνει πιο ελκυστικό το προϊόν της θα επιχειρήσει να δημιουργήσει μία διοργάνωση που θα θυμίζει το Μουντιάλ, αλλά στη θέση των Εθνικών ομάδων θα υπάρχουν σύλλογοι.  

Η χώρα που θα κληθεί να… φιλοξενήσει το μεγάλο γεγονός θα είναι η Αμερική, όπου 32 ομάδες από κάθε μεριά της Γης θα έρθουν αντιμέτωπες με στόχο την κατάκτηση του τροπαίου.  

Όπως έγινε γνωστό από τη FIFA, οι αγώνες θα διαδραματιστούν σε 11 διαφορετικές πόλεις και 12 γήπεδα, με τις ομάδες που θα βρεθούν στον τελικό να πρέπει να ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη, μιας και θα αγωνιστούν στο «MetLife Stadium». 

Η κλήρωση των οκτώ ομίλων θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο, ενώ ακόμα παραμένουν δύο ομάδες άγνωστες, καθώς ένας σύλλογος από τη Νότια Αμερική και τη διοργανώτρια χώρα θα γίνουν γνωστές το επόμενο χρονικό διάστημα.  

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της Διεθνής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Τζάνι Ιφαντίνο, δήλωσε πως το νέο format της διοργάνωσης αναμένεται να «ανοίξει» μία νέα εποχή για το ποδόσφαιρο σε διασυλλογικό επίπεδο.  

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του πρόεδρου της FIFA, Τζάνι Ιφαντίνο:  

«Το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στον πλανήτη και το 2025 μια νέα εποχή για το ποδόσφαιρο των συλλόγων θα ξεκινήσει όταν η FIFA διοργανώσει τη μεγαλύτερη, πιο περιεκτική και βασισμένη στην αξία παγκόσμια διοργάνωση συλλόγων εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA 2025 θα περιλαμβάνει 12 φανταστικά γήπεδα όπου θα γραφτεί ένα νέο κεφάλαιο στην παγκόσμια ιστορία του ποδοσφαίρου από σπουδαίους παίκτες από τους 32 καλύτερους συλλόγους στον κόσμο.  

Αυτή η νέα διοργάνωση της FIFA είναι το μόνο αληθινό παράδειγμα πραγματικής αλληλεγγύης και αποκλειστικότητας στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο συλλόγων, επιτρέποντας στους καλύτερους συλλόγους από την Αφρική, την Ασία, την Κεντρική και Βόρεια Αμερική και την Ωκεανία να παίξουν τις δυνάμεις της Ευρώπης και της Νότιας Αμερικής σε ένα απίστευτο νέο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και των ταλέντων των συλλόγων παγκοσμίως. 

Πρόκειται για ευκαιρίες και ελπίδα για όσους τις χρειάζονται περισσότερο, καθώς και για το κύρος και το αληθινό ποδόσφαιρο για εκείνους που κάνουν το άθλημά μας να λάμπει. Οι ευχαριστίες μου πηγαίνουν σε όλους. Δεν κάνουμε ποτέ διακρίσεις. συμπεριλαμβάνουμε τους πάντες. Αυτό είναι το αληθινό πνεύμα του ολοκαίνουργιου Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων της FIFA. 

Ήταν τιμή μου να κάνω αυτή τη σημαντική ανακοίνωση του τουρνουά ενώπιον ενός τεράστιου, ενεργητικού κοινού στο Global Citizen Festival εδώ στη Νέα Υόρκη. Οι οπαδοί των 32 διαγωνιζόμενων συλλόγων θα δημιουργήσουν παρόμοιο buzz στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA του χρόνου, όταν το μεταφέρουμε στον κόσμο», κατέληξε ο Πρόεδρος της FIFA». 

Σχετικά άρθρα