Αρχική > ΜΠΑΣΚΕΤ > ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ > Ζόρικη πρόκριση για Ολυμπιακό, 79-74 το Περιστέρι!

Ζόρικη πρόκριση για Ολυμπιακό, 79-74 το Περιστέρι!

Πιο δύσκολα απ’ ό,τι αναμενόταν, ο Ολυμπιακός «λύγισε» το μαχητικό Περιστέρι (28/09, 79-74) κι «έκλεισε» θέση στον τελικό του φετινού Σούπερ Καπ!

Πρώτο ματς, πρώτη νίκη για τον Ολυμπιακό, αλλά αρκετά δύσκολα! Το Περιστέρι ήταν πολύ μαχητικό και οι Πειραιώτες ζορίστηκαν για να το καταβάλουν. Εν τέλει τα κατάφεραν και το 79-74 υπέρ τους, πήραν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σούπερ Καπ, όπου θα βρουν μπροστά τους τον Παναθηναϊκό. Και κάπως έτσι, το πρώτο πολυαναμενόμενο «ντέρμπι αιωνίων» της φετινής σεζόν, επιβεβαιώθηκε!

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Ολυμπιακός βρέθηκε έως και στο -8, αλλά όταν ανέβασε ρυθμό, ήταν αδύνατο για το Περιστέρι να τον ακολουθήσει. Παρά την υπερπροσπάθεια του συνόλου του Γιώργου Λιμνιάτη, εκείνο του Γιώργου Μπαρτζώκα βρήκε τις λύσεις, με τον Πετρούσεφ να δηλώνει «παρών» στο φινάλε του ματς, σε ένα πολύ καθοριστικό σημείο.

Συγκεκριμένα, όταν το Περιστέρι πλησίασε αρχικά και έπειτα πήρε «κεφάλι» στο σκορ, ο Σέρβος σέντερ ανέβασε ρυθμό. Έβγαλε διάθεση και στις δύο μεριές του παρκέ, αλλά κυρίως στην επίθεση. Ο 24χρονος υπήρξε ένας βασικός λόγος που η διαφορά των οκτώ πόντων, όχι απλώς δεν ξέφυγε, αλλά ροκανίστηκε, για να έρθει εν τέλει η ανατροπή και η πρόκριση. Ολοκλήρωσε το ματς με 18 πόντους, όντας ο 2ος σκόρερ του Ολυμπιακού, πίσω από τον Σάσα Βεζένκοφ, που σταμάτησε στους 20.

Τεράστια εμφάνιση από τον Κόφι του Περιστερίου, που είχε 19 πόντους και ηγήθηκε ουσιαστικά, τόσο της προσωρινής ανατροπής του σκορ, όσο και της παραμονής στο ματς, για όσο περισσότερο χρονικό διάστημα γινόταν.

Υπενθυμίζεται πως ο μεγάλος τελικός ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για το Σούπερ Καπ στη Ρόδο, έχει οριστεί για το βράδυ της Κυριακής (29/09) στις 20:30.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 41-34, 60-63, 79-74.

Δείτε εδώ, τα στατιστικά του ματς.

Σχετικά άρθρα