Αρχική > ΜΠΑΣΚΕΤ > ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ > Παναθηναϊκός σε άλλο επίπεδο, 81-68 τον Άρη και περιμένει Ολυμπιακό!

Παναθηναϊκός σε άλλο επίπεδο, 81-68 τον Άρη και περιμένει Ολυμπιακό!

Ο Παναθηναϊκός «έκλεισε» θέση στον τελικό του Super Cup, ξεπερνώντας άνετα το εμπόδιο του Άρη (81-68) και θα διεκδικήσει το πρώτο τρόπαιο της σεζόν!

Πιο εύκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό 81-68 (28/09), ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε του Άρη στη Ρόδο, στον πρώτο ημιτελικό για το φετινό Σούπερ Καπ. Σφράγισε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, όπου πιθανότατα θα βρει τον Ολυμπιακό, και θα διεκδικήσει το πρώτο τρόπαιο στη σεζόν 2024/25.

Ο Εργκίν Αταμάν, προπονητής των «πρασίνων», έδωσε χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς παίκτες, για να τους βοηθήσει να αποκτήσουν αγωνιστικό ρυθμό. Είναι ενδεικτικό πως έπαιξαν όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκό, έχοντας μάλιστα, τουλάχιστον έναν πόντο. Υπενθυμίζεται πως από το συγκεκριμένο παιχνίδι απουσίαζαν οι Λορέντζο Μπράουν και Τσεντί Οσμάν για το «τριφύλλι».

Ακόμα κι έτσι, όμως, παρά τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής, ο Κέντρικ Ναν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, σταματώντας στους 16 πόντους. Όσους είχε και ο Μποχωρίδης, για την πλευρά του Άρη, αλλά δεν στάθηκαν αρκετοί. Από κοντά Μπανκς (11 πόντοι) και Χατζηδάκης (10 πόντοι), ήταν διψήφιοι, ενώ για τον Παναθηναϊκό, μόνο οι Ναν (16 π) και Καλαϊτζάκης (11 π) ξεπέρασαν τους δέκα πόντους.

Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Γιουρτσεβέν, που άγγιξε το double double, έχοντας 8 πόντους και 11 ριμπάουντ. Μάλιστα, αναδείχθηκε πολυτιμότερος της αναμέτρησης!

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον Άρη, εδώ.

Ό,τι πρέπει να ξέρετε για τον μεγάλο τελικό

Υπενθυμίζεται πως ο τελικός έχει οριστεί για την Κυριακή (29/09) στις 20:30 και αναμένεται με πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Αν εκεί βρεθεί και ο Ολυμπιακός (όπως είναι το πιο πιθανό), τότε θα έχουμε από νωρίς την πρώτη «τιτανομαχία» της σεζόν. Ανάμεσα σε δύο ομάδες, που φαντάζουν και λογίζονται ήδη ως φαβορί για την κατάκτηση της EuroLeague!

Ο ημιτελικός του Ολυμπιακού έχει οριστεί για τις 20:45 το βράδυ του Σαββάτου (28/09). Το εμπόδιο που τον χωρίζει από τον μεγάλο τελικό/ραντεβού, είναι το Περιστέρι.

Τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και οι «ερυθρόλευκοι», θα έχουν μερικές ώρες ξεκούρασης ουσιαστικά, πριν το μεγάλο ματς, που από τώρα, έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και φιλάθλων του μπάσκετ, εντός κι εκτός ελληνικών συνόρων.

Σχετικά άρθρα