Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > ΔΙΕΘΝΗ > ΙΣΠΑΝΙΑ > Φυλάκιση ενός έτους σε οπαδό, για ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους!

Φυλάκιση ενός έτους σε οπαδό, για ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους!

Πολύ ακριβά θα πληρώσει ένας οπαδός της Βιγιαρεάλ, τους χαρακτηρισμούς του προς τον Βινίσιους Τζούνιορ! Συγκεκριμένα, το Ειρηνοδικείο της Μαγιόρκα τον έκρινε ένοχο για ρατσιστική επίθεση προς τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ, κατά την αναμέτρηση της Βιγιαρεάλ με τη Ρεάλ Μαδρίτης τον Φεβρουάριο του 2023. Η ανακοίνωση της απόφασης ήρθε μέσω επίσημης ανακοίνωσης των Μαδριλένων, γνωστοποιώντας

Πολύ ακριβά θα πληρώσει ένας οπαδός της Βιγιαρεάλ, τους χαρακτηρισμούς του προς τον Βινίσιους Τζούνιορ!

Συγκεκριμένα, το Ειρηνοδικείο της Μαγιόρκα τον έκρινε ένοχο για ρατσιστική επίθεση προς τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ, κατά την αναμέτρηση της Βιγιαρεάλ με τη Ρεάλ Μαδρίτης τον Φεβρουάριο του 2023.

Η ανακοίνωση της απόφασης ήρθε μέσω επίσημης ανακοίνωσης των Μαδριλένων, γνωστοποιώντας πως η καταδίκη αφορά δύο εγκλήματα, που σχετίζονται με την προσβολή της προσωπικότητας, υποκινούμενη από ρατσιστικά κίνητρα.

Η ποινή που του ανακοινώθηκε είναι φυλάκιση ενός έτους με αναστολή, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της μεταμέλειας, λόγω της επιστολής προς τον παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης στην οποία ζητούσε συγγνώμη, αλλά και της συναίνεσής του να συμμετάσχει σε πρόγραμμα ίσης μεταχείρισης και αποφυγής διακρίσεων.

Από την άλλη, δεν απέφυγε τον αποκλεισμό από τα γήπεδα τόσο σε αγώνες της La Liga, όσο και του Κυπέλλου Ισπανίας.

Σχετικά άρθρα