Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > EUROPA LEAGUE > Ένα λάθος και δύο… κεραυνοί πλήγωσαν τον ΠΑΟΚ (3-1), κόντρα στα αστέρια της Γαλατάσαραϊ

Ένα λάθος και δύο… κεραυνοί πλήγωσαν τον ΠΑΟΚ (3-1), κόντρα στα αστέρια της Γαλατάσαραϊ

Βρέθηκε πίσω με ένα «φθηνό» γκολ, ισοφάρισε με τον Κωνσταντέλια, όμως στο φινάλε ο ΠΑΟΚ «λύγισε»! Η Γαλατάσαραϊ, με μια «βολίδα» του Ακγκούν και άλλη μία του Ικάρντι, βγήκε νικήτρια (25/09, 3-1) στην πρεμιέρα της League Phase του Europa League. Είχε ευκαιρίες και για άλλα γκολ ο «Δικέφαλος του Βορρά».

Πάλεψε, απείλησε, αλλά έφυγε με «άδεια» χέρια από την Κωνσταντινούπολη ο ΠΑΟΚ. Αν και βρήκε απάντηση στο αυτογκόλ του Μπάμπα, κάνοντας το 1-1 με τον Κωνσταντέλια, ο Ακγκούν ήταν ο ήρωας της Γαλατάσαραϊ, με τον Ικάρντι να γράφει στις καθυστερήσεις το τελικό 3-1 (25/09), στην 1η αγωνιστική της League Phase του Europa League.

Το πλήθος «αστέρων» που διαθέτει στο ρόστερ της η τουρκική ομάδα, δεν φόβισε τον «Δικέφαλο του Βορρά». Δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ, αλλά δεν μπόρεσε να τις εκμεταλλευτεί, πληρώνοντας τα λάθη του στην άμυνα, με αποτέλεσμα να γυρίσει στην Ελλάδα χωρίς βαθμό.

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου απείλησαν στο 6′ και στο 7′, ωστόσο τόσο ο Κωνσταντέλιας, όσο και ο Ζίβκοβιτς, σούταραν ψηλά άουτ.

Από την άλλη πλευρά, η Γαλατά βρήκε την πρώτη της καλή στιγμή στο 10ο λεπτό, με τον Κοτάρσκι να έχει απάντηση στο σουτ του Αϊχάν.

Μάλιστα, ο Κροάτης γκολκίπερ φρόντισε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε δύο ακόμα περιπτώσεις, στο 27′, αποκρούοντας ένα σουτ του Όσιμεν, αλλά και μία «βολίδα» του Σάρα.

Οι γηπεδούχοι είχαν βρει ρυθμό σε αυτό το σημείο της αναμέτρησης και στο 42′ λίγο έλειψε να προηγηθούν με τον Ακγκούν, το σουτ του οποίου όμως πέρασε λίγο άουτ. Παρόμοια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Όσιμεν, δύο λεπτά αργότερα.

Ο Κωνσταντέλιας έφτασε μια… ανάσα από το 0-1 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, καθώς βγήκε τετ-α-τετ με τον Γκιουνάι, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω του!

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Γαλατά βρήκε και το γκολ, από ένα λάθος της άμυνας του ΠΑΟΚ. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Όσιμεν πήρε την κεφαλιά, ο Μπάμπα δεν απομάκρυνε σωστά και είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της ομάδας του.

Από εκεί και πέρα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» συνήλθε, πήρε μέτρα στο γήπεδο και βρήκε γκολ ισοφάρισης στο 67′! Ο Ότο γύρισε στην περιοχή, ο Γκιουνάι απομάκρυνε με το πόδι και ο Κωνσταντέλιας ακολούθησε τη φάση, γράφοντας το 1-1!

Περίπου δέκα λεπτά αργότερα όμως, οι γηπεδούχοι πήραν ξανά το προβάδισμα. Στο 76′, ο Αϊχάν σέντραρε, η άμυνα της ελληνικής ομάδας δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Ακγκούν με έναν… κεραυνό νίκησε τον Κοτάρσκι για το 2-1.

Έκτοτε, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απειλήσει, αλλά δεν έφτασε σε κάποιο τέρμα.

Στο φινάλε, με τους παίκτες του Λουτσέσκου να έχουν ανέβει αρκετά, ο Ικάρντι με άψογο και δυνατό πλασέ, έγραψε το τελικό 3-1 στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γαλατάσαραϊ (Μπουρούκ): Γκιουνάι, Αϊχάν (84′ Γέλερτ), Σάντσες, Μπαρντάκσι, Γιάκομπς, Σάρα, Τορέιρα, Γιλμάζ (88′ Μπατσουαγί), Ακγκούν (88′ Κουτλού), Μέρτενς (78′ Ντεμιρμπάι), Οσιμέν (78′ Ικάρντι).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Κόλι, Μπάμπα, Γιόνι, Οζντόεφ (77′ Σβαμπ), Καμαρά (81′ Μπακαγιόκο), Τάισον, Κωνσταντέλιας (77′ Ντεσπόντοφ), Ζίβκοβιρς, Τσάλοφ (71′ Τισουντάλι).

Σχετικά άρθρα