Ο Γιώργος Μπαντής, πρόεδρος του ΠΣΑΠΠ, έδωσε το «παρών» στη Fan Zone. Μία εκπομπή από τους Betarades, το Νο. 1 σάιτ για προγνωστικά στο στοίχημα, που έχει όλες τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες.
Μία ημέρα μετά τη μεγάλη γιορτή και τα βραβεία του ΠΣΑΠΠ, ο πρόεδρος του συνδέσμου μίλησε στον Αποστόλη Λάμπο για όλα τα φλέγοντα ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και τις όμορφες εικόνες από την εκδήλωση το βράδυ της Δευτέρας (09/12).
«Το ποδόσφαιρο έχει γίνει βαριά βιομηχανία. Δεν είναι ανθρώπινο να παίζουν οι ποδοσφαιριστές 80 αγώνες τη σεζόν. Υπάρχουν επιπτώσεις στην υγεία τους, αλλά και στις επιδόσεις τους» ανέφερε μεταξύ άλλων.
Όπως στο πλαίσιο των βραβείων, έτσι και στη Fan Zone, ο Γιώργος Μπάντης έκανε ιδιαίτερη μνεία στον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, κ. Γιάννη Βρούτση, για τις πράξεις του, στο θέμα οφειλών 22 ετών προς ποδοσφαιριστές.
«Ο Βρούτσης έσκυψε πάνω από το πρόβλημα κι έδωσε τη λύση. Μέσα στο 2025, θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε κάποια χρήματα, ώστε τα συγκεκριμένα παιδιά να πάρουν μία ανάσα».
Παράλληλα, αποκάλυψε τη συζήτηση που είχε με ποδοσφαιριστή, σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.
«Με πήρε ποδοσφαιριστής, λίγες ημέρες πριν τη γιορτή του ΠΣΑΠΠ και με ρώτησε πώς προχωράει το θέμα, γιατί είχε έρθει χαρτί, που έλεγε ότι πολύ γρήγορα το σπίτι θα βγει σε πλειστηριασμό.
Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε διακοπή της κατάσχεσης, για να προλάβει να ξεχρεώσει αυτήν την οφειλή», ανέφερε.
Επίσης, στάθηκε στη συζήτηση που είχε με τον αδερφό του Τζορτζ Μπάλντοκ, το όνομα του οποίου θα φέρει πλέον το βραβείο του καλύτερου Έλληνα ποδοσφαιριστή.
«Μου είπε πόσο τιμητικό είναι για την οικογένειά του και πόσο χαίρεται που αναγνωρίσαμε το ήθος και το ταλέντο του Τζορτζ».
Τέλος, δεν παρέλειψε να μιλήσει για το ζήτημα των στημένων αγώνων, τις συνθήκες που οδηγούν έναν ποδοσφαιριστή σε τέτοιες πρακτικές και τις δράσεις πρόληψης και προστασίας.
«Το Red Button έχει ανταπόκριση, αλλά όχι όση θα έπρεπε. Υπάρχει φόβος. Κυριαρχεί ο φόβος.
Είχα πάει σε ένα συνέδριο που αφορά τον παράνομο στοιχηματισμό και είχα πει πως πρέπει να κοιτάξουμε λίγο τη ρίζα του κακού. Ποια είναι αυτή; Τι κάνει έναν ποδοσφαιριστή ευάλωτο, ώστε να υποκύψει σε τέτοιες πρακτικές; Η φτωχοποίηση. Η Super League 2 φτωχοποιήθηκε επικίνδυνα.
Είχαμε αναγκαστεί σε δύο ομάδες της Super League 2, να πληρώνουμε εστιατόρια για να τρώνε οι ποδοσφαιριστές».