Αρχική > ΜΠΑΣΚΕΤ > ACB > Όλεκ Μπαλτσερόφσκι τι έκανες; Απίθανη πάσα πίσω από την πλάτη (video)

Όλεκ Μπαλτσερόφσκι τι έκανες; Απίθανη πάσα πίσω από την πλάτη (video)

Ο Όλεκ Μπαλτσερόφσκι έβγαλε ίσως μία από τις ασίστ της χρονιάς στην ACB.

Στιγμή μαγείας από τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Όλεκ Μπαλτσερόφσκι στην Ισπανία με τη φανέλα της Μάλαγα.

Το μπασκετικό λεξιλόγιο έχει γεμίσει με ορολογίες, μερικές εκ των οποίων περίτεχνες που προσδίδουν θέαμα στην φαιά ουσία του αποτελέσματος. Όροι ξενόφερτοι που έχουν… μπολιάσει και γίνει ένα με τους μυημένους στην «σπυριάρα».

Ένας από αυτούς… behind the back pass, ελληνιστί πάσα πίσω από την πλάτη. Η θέα της και μόνο είτε γίνεται σε ανοιχτό από «μάγους» των τσιμέντων είτε σε επαγγελαμτικό επίπεδο και τις πιο κεντρικές σκηνές, συναρπάζει. Αν την κάνει όμως ένα κορμί ύψους 2 μέτρων και 15 εκατοστών; Εκεί το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό λόγω του βαθμού δυσκολίας.

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Όλεκ Μπαλτσερόφκσι που συνεχίζει την καριέρα του στην κάτοχο του ισπανικού Super Cup, του Διηπειρωτικού και του BCL Ουνικάχα Μάλαγα, απέδειξε για μία ακόμα φορά τη διορατικότητά του.

Ο Πολωνό PF/C κατά τη διάρκεια του «διπλού» (80-93) των Ανδαλουσιάνων στην έδρα της νεοφώτιστης Κορούνια (εκεί που στραβοπάτησε η Ρεάλ), έβγαλε πίσω από την πλάτη πάσα, πάρε βάλε στον Νιχάντ Τζέντοβιτς, διεκδικώντας το βραβείο όταν αυτά μοιραστούν.

Ο Όλεκ Μπαλτσερόφκσι ολοκλήρωσε τον αγώνα με 6 πόντους (2/2 τρίποντα), 4 ριμπ., 3 ασίστ, ένα κλέψιμο και μία τάπα, γεμίζοντας τη στατιστική του.

Βουτώντας στο πρόσφατο παρελθόν, ίσως κάποιος ανασύρει και άλλη μία, ακόμα πιο ασύλλυπτη πάσα που είχε βγάλει με τα «πράσινα» πέρυσι απέναντι στον Προμηθέα στο ΟΑΚΑ.

Ο «Μπάλτσε» σε 4 παιχνίδια στην Liga Endessa με την καινούργια του ομάδα έχει 4.8 πόντους (71.4% δίπ., 66.7% τριπ.), 3 ριμπ. και 1.8 ασίστ ενώ στο BCL μετρά 2.5 πόντους, άλλα τόσα ριμπάουντ και 1.5 ασίστ σε 14.’.

Σχετικά άρθρα