Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > STOIXIMAN SUPER LEAGUE > Έτσι «έπεισε» ο Αθανασίου τον Ολυμπιακό!

Έτσι «έπεισε» ο Αθανασίου τον Ολυμπιακό!

Πώς ο Νίκος Αθανασίου έκανε τον Ολυμπιακό να κινηθεί για να τον εντάξει στο δυναμικό του. Τι δείχνουν οι αριθμοί του έως τώρα, στη Stoiximan Super League.

Νίκος Αθανασίου Ατρόμητος Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός πήρε την απόφαση να αποκτήσει τον Νίκο Αθανασίου από τον Ατρόμητο. Σενάριο που «έπαιζε» από το καλοκαίρι του 2024. Τώρα, όμως, έλαβε την οριστική.

Είναι Έλληνας αριστερός μπακ, στα 23 του χρόνια. Από το 2022 έχει καθιερωθεί στον Ατρόμητο και χρονιά με τη χρονιά, ματς με το ματς, βλέπει τις μετοχές του να ανεβαίνουν. Και χρηματιστηριακά, και αγωνιστικά.

Από τις 150.000 ευρώ (βάσει Transfermarkt) το 2022, όταν επέστρεψε από τον δανεισμό του στη Νίκη Βόλου, τώρα κοστίζει 350.000 και σίγουρα θα τις ξεπεράσει. Η αξία του με λίγα λόγια, υπερ-διπλασιάστηκε! Ό,τι συνέβη και με τις συμμετοχές του.

Ο Νίκος Αθανασίου, κατά τη σεζόν 2022/23, κατέγραψε επτά συμμετοχές με τον Ατρόμητο. Πέρυσι, δηλαδή την αγωνιστική περίοδο 2023/24, έφτασε τις 22 και με τις εξαιρετικές οκτώ έως σήμερα, στη φετινή σεζόν, «έπεισε» τον Ολυμπιακό!

Τα δυνατά στοιχεία του Νίκου Αθανασίου

Σκοράρισμα και ασίστ, προς το παρόν, δεν είναι στο ρεπερτόριό του σε μεγάλο βαθμό. Ωστόσο και φτιάχνει και απειλεί. Άρα, λογικά τα γκολ μοιάζουν ως θέμα χρόνου.

Στα πολύ δυνατά του σημεία, έως σήμερα, πως ανεβοκατεβαίνει ασταμάτητα την αριστερή πλευρά. Κάτι που δείχνει και το παρακάτω γράφημα του Sofascore.

Δύσκολα «χάνει» αγωνιστικό λεπτό, καθώς στη φετινή Stoiximan Super League, ο μέσος όρος λεπτών ανά ματς, είναι 89′!

Παράλληλα, έχει 0.9 σουτ ανά παιχνίδι, αριθμό υψηλό για αριστερό μπακ, που αγωνίζεται σε ομάδα εκτός του Big-5. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τις 0.9 πάσες κλειδιά που έχει κατά μέσο όρο!

Δυνατό του «χαρτί», όμως, είναι και τα αμυντικά του καθήκοντα. Εκεί, έχει 4.3 αναχαιτίσεις μπάλας ανά ματς, 1.1 κλεψίματα και 2.3 τάκλιν! Παράλληλα, δεν υπάρχει λάθος του που να έχει οδηγήσει σε ευκαιρία για γκολ, γκολ ή έστω πέναλτι, φέτος.

Σε κάθε περίπτωση, είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός επενδύει στο ελληνικό στοιχείο. Υπάρχουν, άλλωστε, τρανταχτές περιπτώσεις που πέτυχε διάνα στη συγκεκριμένη θέση, όπως οι Τσιμίκας και Κούτρης, στο πιο πρόσφατο παρελθόν.

Σχετικά άρθρα