Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > STOIXIMAN SUPER LEAGUE > Όταν ο Κώστας Μανωλάς «έσωσε» τον Πανναξιακό μέσω της Ρόμα, αλλά είδε «107.000 ευρώ να σπαταλούνται»

Όταν ο Κώστας Μανωλάς «έσωσε» τον Πανναξιακό μέσω της Ρόμα, αλλά είδε «107.000 ευρώ να σπαταλούνται»

Ο Κώστας Μανωλάς επέστρεψε στον Πανναξιακό, μετά από 17 χρόνια. Ξέρετε πως κάποτε τον γλύτωσε από τον αφανισμό;

Κώστας Μανωλάς Ρόμα Πανναξιακός

Ο Κώστας Μανωλάς είναι ανάμεσα στους πιο αναγνωρισμένους Έλληνες ποδοσφαιριστές των τελευταίων ετών. Εντός κι εκτός συνόρων. Η σπουδαία πορεία του σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Ρόμα και Νάπολι κατά σειρά, εξηγεί το «γιατί». Όπως και οι 42 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδας.

Μετά από 17 χρόνια σπουδαίας καριέρας, κυρίως στη Serie A, αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του. Γύρισε στη Νάξο, και να αγωνιστεί στην τοπική ομάδα, τον Πανναξιακό.

Από εκεί ξεκίνησε την καριέρα του, κάνοντας το βήμα για την πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, το 2007. Αυτός ήταν και ο λόγος, που το καλοκαίρι του 2014, όταν πήρε μεταγραφή από τον Ολυμπιακό στη Ρόμα, ο Πανναξιακός έλαβε 107.000 ευρώ! Τα γνωστά ως «τροφεία» ή αλλιώς «έξοδα κατάρτισης».

Τότε, όμως, τα χρήματα δεν αξιοποιήθηκαν όπως έκρινε πιο σωστό. Το είχε δηλώσει ο ίδιος, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το καλοκαίρι του 2015. Έναν χρόνο μετά τη μεταγραφή του δηλαδή, μιλώντας στο sportcyclades.gr:

«Στα 17 στο μεγαλύτερο πρωτάθλημας της Ελλάδας, στα 16 εκτός Πανναξιακού!»

«Θα μπορούσαν με τα χρήματα από την Ρόμα και με την βοήθεια μου να έχουν φτιαχτεί δύο γήπεδα 8χ8, ώστε να αθλούνται σωστά τα παιδιά της Νάξου. Δυστυχώς τα χρήματα σπαταλήθηκαν ανούσια όπως πάντα και αυτός νομίζω είναι ο λόγος που ο Πανναξιακός δεν έχει βγάλει ποτέ κάποιον ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να παίξει ψηλότερα» είχε τονίσει.

Όπως αναφέρει το ίδιο άρθρο, τα 107.000 ευρώ «χρησιμοποιήθηκαν από τον Πανναξιακό, προκειμένου να ξεπεράσει διάφορες οικονομικές δυσκολίες που είχαν δημιουργηθεί από την τρίχρονη παραμονή της ομάδας Δ’ και Γ’ Εθνική».

Παράλληλα, στη συγκεκριμένη συνέντευξη στο sportcyclades.gr είχε τονίσει τις δυσκολίες που βίωσε αυτός, όταν ξεκινούσε το ποδόσφαιρο στον Πανναξιακό.

«Πως γίνεται στα 17 μου χρόνια να παίζω στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα της Ελλάδας και στα 16 μου να μην έχω την δυνατότητα να παίζω στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής με τον Πανναξιακό;» είχε δηλώσει μεταξύ άλλων.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ιδιαίτερα σε όσους γνωρίζουν πως λειτουργούν τα σωματεία στην επαρχία, τα δεδομένα τόσα χρόνια μετά, έχουν αλλάξει. Και από το 2007, στο οποίο αναφερόταν τότε ο Κώστας Μανωλάς, και από το 2015, όταν παραχώρησε τη συνέντευξη.

Εν έτει 2024, αποφάσισε να επιστρέψει στην ομάδα της γενέτειράς του, από εκεί που ξεκίνησε. Μία ομάδα που πιθανότατα τώρα στελεχώνεται από άλλα άτομα. Και με τις παραστάσεις του Κώστα Μανωλά από κορυφαία πρωταθλήματα, έχει την ευκαιρία να διορθώσει τα «κακώς κείμενα» άλλων δεκαετίων και να οργανωθεί, ακόμα καλύτερα.

Σχετικά άρθρα